
Konopí není jen veselé, konopí je hlavně zdravé a čokoládě umí dát opravdový švih. Třeba když konopná semínka zkaramelizujeme a posypeme špetkou výjimečné mořské soli Fleur de Sel. A utopíme je v kvalitní bílé čokoládě. S vysokým obsahem kakaového másla, pravou vanilkou a slazenou třtinovým cukrem. Ochutnáte?
ouka z červené čočky je vhodná na zahušťování zeleninových a masových pokrmů a polévek, na obalování, na pečení sušenek, k přípravě lívanců a muffinů. Lze ji přidávat k mouce při pečení v poměru 1:3.
Tato osvěžující bylinková směs zažene žízeň malým i velkým raráškům, obzvlášť během dne plném her a skotačení. Dá se pít teplý i ledově vychlazený. Biorarášci Rozárka, Levandulín a Vavřinec jsou skvělá parta a přináší vám vždy samé dobroty. Pro děti od 7 měsíců.
Ručně vyráběná čokoláda. Jediná složka, kakao Criollo, redukované v pastě mechanickými studenými procesy. Extrémně čistá, silná identita, překvapivě vyvážená chuť, která připomíná kakaové boby, ale méně kyselá. Tabulka určená pro ty, kteří milují výrazné chutě a milují mimořádné vlastnosti kakaa.
Kakao a banán rostou ve stejném prostředí a jsou přirozeně příbuzné. Jasně patrná afinita také na patře, kde ovocné tóny našeho jednopůvodního peruánského kakaa zpočátku převažují a poté nechávají prostor pro jemný nádech banánu. Chuť, která se stává hřejivou, obklopující a nikdy zcela nezakryje chuť kakaa. Vynikající rovnováha, sladká ve správném bodě, který nepřevládá, ale vyzdvihuje, dokonalá interakce mezi těmito dvěma prvky. Naše pocta těmto dvěma milovaným plodům.
Budete překvapeni aromatickou intenzitou této čokolády. Jedinečná chuť: svěží, sladká a citrusová čokoláda. První čokoláda vyrobená s certifikovanou kůrou "Siracusa Lemon CHZO", ručně zpracovaná oddělením slupky citronů a poté sušena po dobu 36-40 hodin při teplotě asi 30 °C. Podobně jako naše pomerančové kůry jsou citronové kůry vnímány v nepřetržitém střídání s rozhodujícími aromatickými tóny naší čokolády. Výsledkem je velmi radostná a svěží citrusová chuť, jemná a jemná, která se postupně rozvíjí ve vašich ústech a zanechává přetrvávající chuť.
Právě v této čokoládě se krásně rozvinul aromatický charakter peruánského kakaa ve všech jeho odstínech. Míza z kokosového květu umocňuje jemnost, zatímco růžová himalájská sůl posiluje intenzitu. Výsledkem je nádherná exploze hořké, sladké a slané chuti umocněné křupavými kakaovými zrny. Pouze jedno varování: může to být návykové
Složení Cibule červená (62 %), jablko, červené víno (6 %, obsahuje siřičitany), třtinový cukr, lesní směs ovoce (ostružiny, jahody, brusinky, maliny, borůvky), ocet balsamico, olivový olej, rozinky, sůl
Vynikající hořká čokoláda připravená mistry v oboru z Belgie. Vychutnejte si lahodnou krémovou čokoládu, která vás doslova nadchne.
Vynikající mléčná čokoláda se slaným karamelem, která Vás naprosto ohromí. Jemná krémová čokoláda připravená mistry v oboru z Belgie.
Klasická hořká čokoláda slazená sladidlem z rostliny Stevia. Stevie sladká je tropická rostlina cenná zejména kvůli vysoké sladivosti. Stevie je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky.
Složení Dýně hokaido (58 %), cibule, jablko, třtinový cukr, slunečnicové semínko, olivový olej, zázvor, ocet jablečný, kari koření, chilli Bhut Jolokia (<0,1 %)
Směs na přípravu falafelu v biokvalitě. Falafel je populární jídlo v arabském středomoří, které se připravuje hlavně z cizrny. Snadná a rychlá příprava. Chutná náhrada masa v pokrmech pro vegetariány a vegany. Směs je výborně ochucená, není třeba nic přidávat.
Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech. Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka. Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Čína UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Zelenina jednodruhová celá sterilovaná ve sladkokyselém kořeněném nálevu se sladidlem.
Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější "Arriba" kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa chuťově doplněná lehce nakyslou chutí kanadských brusinek (botanicky brusnice klikva). Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější "Arriba" kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa a Karibiku. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější Arriba kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Sušené ostré papričky dodají rafinovanou pálivou chuť. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaových bobů a voňavými lískovými oříšky pro všechny, kteří se vyhýbají cukru. Jako sladidlo je použitá kombinace dvou sladidel. Erythritol je cukerný alkohol, který se vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny, ale i v jiných potravinách. Sladí o něco méně než běžný cukr. Stévie je rostlina s intensivně sladkými listy. Kombinací těchto dvou sladidel vznikne čokoláda s velmi příjemnou autentickou chutí hořké čokolády, která je vhodná i pro diabetiky a nezpůsobuje tvorbu zubního kazu.
Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaových bobů a křupavými španělskými mandlemi pro všechny, kteří se vyhýbají cukru. Jako sladidlo je použitá kombinace dvou sladidel. Erythritol je cukerný alkohol, který se vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny, ale i v jiných potravinách. Sladí o něco méně než běžný cukr. Stévie je rostlina s intensivně sladkými listy. Kombinací těchto dvou sladidel vznikne čokoláda s velmi příjemnou autentickou chutí hořké čokolády, která je vhodná i pro diabetiky a nezpůsobuje tvorbu zubního kazu.
Delikátní hořká čokoláda s 68 % kakaa plněná jemným krémovým marcipánem říznutým kyselým pomerančovým likérem Curacao nabízí zvláštní druh čokoládového potěšení.
Tato jedinečná čokoláda obsahuje vysoký podíl špičkového dominikánského kakaa (73 %) a místo běžného cukru je k oslazení použit sirup z agáve. Ovoněná je pouze čistou vanilkou a neobsahuje žádné emulgátory. Vysoký obsah vlákniny je daný přídavkem vlákniny z agáve - inulinu. Čokoláda je vhodná pro ty, kteří se vyhýbají klasickému cukru (sacharóze) a zároveň jim nedělají dobře náhradní sladidla. Sirup z agáve je přírodní sladidlo, které přirozeně obsahuje hlavně fruktózu. Bio čokolády značky SOLÉ na sobě nesou logo FAIR TRADE. Fair trade - spravedlivý obchod - garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Tato výjimečná čokoláda s velmi vysokým procentem kakaa má jemnou chuť díky použitému panamskému kakau. S čokoládou skvěle ladí malé krystalky ručně sbírané soli z oblasti Playa d´Es Trenc na Mallorce. Sůl v kombinaci s vysokým procentem aromatického panamského kakaa a karamelového nádechu použitého přírodního cukru z nektaru květů kokosové palmy, vytváří nádherný buket vůní. Cukr z květů kokosové palmy má zároveň nižší glykemický index, než běžný cukr. Čokolády značky VIVANI jsou vyráběny německou rodinnou firmou Ludwiga Weinricha. Rodina vyrábí čokolády již déle než jedno století. Tradice a zkušenost spolu s nejlepšími bio surovinami, moderním vybavením a pečlivou kontrolou jsou zárukou vysoké kvality.
Složení Hrušky (74 %), červená cibule , ocet balsamico, ocet jablečný, datlový sirup, brusinky, olivový olej, vlašské ořechy, mandle, badyán, hřebíček
Chia semínka vynikají vysokým obsahem velmi dobře vstřebatelného vápníku, draslíku, železa, zinku, hořčíku, bóru, fosforu a vitamínů A, B, C, D, E.
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto chilli, jehož ostrost se označuje číslem 6. Hodí se do těstovinových omáček nebo pro přípravu marinád. Také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli omáčku, která se výborně hodí ke zmrzlině i pikantnímu kuřeti. Míra ostrosti je na každém balení vyznačena pomocí stupnice 0-10.
1 porce Svěží středomořská rajčatová polévka s rýží, olivovým olejem a bazalkou. NÁŠ TIP! Tuto oblíbenou polévku můžete na talíři dozdobit lžící zakysané smetany. Tato polévka je oblíbená u dětí a vegetariánů.
Pojďte si užít spoustu zábavy se špaldovými keksy pro děti sazené pouze medem. Výrobky z ekologického zemědělství zajišťují tu nejlepší kvalitu. Díky špaldě bude chuť sušenek o poznání lepší než s pšenicí a těsto je slazené pouze medem, přírodnější a zdravější verzí bílého cukru. Děti Váš nákup zajisté ocení.
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Jam s osminkami meruněk, hutný, skvělý, aromatický. Palačinky, tmavší pečivo s máslem či jogurt a tento jam...