Kukuřičné bio křupky s příchutí kečupu. Jsou vyrobeny pouze z ekologicky čistých surovin. Vhodné pro osoby trpící celiakií, neobsahují lepek ani jiné konzervační látky. Vhodný doplněk stravy na výlety či pro pouhá posezení, když vás honí mlsná. Křupněte si s Biosaurem. Nutričně vyvážené a bezlepkové produkty.
BIO křupky pouze z ekologických čistých surovin ochucené mořskou solí. Vhodné pro osoby trpící celiakií, neobsahují lepek ani jiné konzervační látky. Vhodný doplněk stravy na výlety či pouhé posezení, když Vás honí mlsná.
Biosaurus BIO křupky se sýrem BIO křupky pouze z ekologických čistých surovin ochucené sýrem. Vhodné pro osoby trpící celiakií, neobsahují lepek ani jiné konzervační látky. Vhodný doplněk stravy na výlety či pouhé posezení, když Vás honí mlsná.
Pořádně křupavé chipsy z mořských řas! Chutná svačinka potažená křupavou tapiokou s příchutí mořské soli, která díky své křupavé struktuře a lákavé chuti tvoří neodolatelnou svačinu pro dospělé i děti. Neobsahují žádné hnusy, jen zdravé mořské řasy. Navíc Abakus věnuje 1 % z prodeje charitativním organizacím na podporu životního prostředí. bez lepku vegan bez přidaného cukru bez GMO a přísad bohaté na vlákninu a jód
Ušetřete svět zbytečného plastu! Nakupte si své oblíbené suroviny do recyklovaných papírových sáčků. Zboží objednáte na váhu, gramáž vyberete tak, jak jste zvyklí. Chcete-li 100 gramů, dejte do košíku 1 kus, chcete-li 200 gramů, 2 kusy zboží a tak podobně. Naši pracovníci odsypou suroviny ze speciálních nádob přímo do sáčku, zváží a přibalí k nákupu. Použité sáčky pak můžete vrátit našemu kurýrovi a my se postaráme o důkladnou recyklaci. Více informací naleznete zde
Složení: Bio pšeničná mouka hladká, bio špaldová mouka celozrnná 17 %, bio pšeničná mouka celozrnná, bio slunečnicový olej HOSO, bio dýňové semínko drcené 11 %, mořská jedlá sůl, bio česnek sušený 1,6 %, bio sojová omáčka (pitná voda, sojové boby, pšenice, jedlá sůl, fermentační činidlo Aspergillus oryzae). Neobsahuje žádné kypřící látky. Může obsahovat stopy vajec, mléčných výrobků (včetně laktózy), skořápkových plodů (lískové a vlašské ořechy) a sezamu.
Arašídy nabízíme v té nejpřirozenější formě - nepražené, nesolené a v biokvalitě. Nekvalitní burské oříšky mohou obsahovat velmi nebezpečné přírodní toxiny, z nichž nejznámější jsou aflatoxiny. Pro ochranu zákazníka je každá šarže před naloděním testována na aflatoxiny, a pokud by nevyhověla požadavkům velmi přísných norem, byla by celá zásilka odmítnuta. Burské oříšky nejsou ve skutečnosti ořechy, ale luštěnina. Mají však podobné množství a složení tuků jako oříšky, což znamená vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Stejně jako ostatní luštěniny, i burské oříšky mají schopnost stabilizovat hladinu krevního cukru a insulinu. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Tyto kešu oříšky jsou šetrně pražené horkým vzduchem tak, aby se lehce zvýraznila jejich chuť. Jsou výtečné jak samotné, můžeme je však použít i v kari směsích, smažené rýži a různých sladkostech. Rozmixováním získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty a podobně. Z pražených kešu oříšků můžeme vyrábět i lahodné kešu "mléko".
Vzácnější druh ořechů s chutí podobnou vlašským ořechům, jsou ale jemnější a lehce máslové. Využít je můžete podobně jako ořechy vlašské. Nejvíce vyniknou v kombinaci s ovocem, sýry a v zeleninových salátech.
Pražené solené arašídy obalené ve směsi aromatických uzených chilli papriček Chipotle, Bird's Eye a BBQ koření se stanou vaší novou závislostí. Výborně chutnají v kombinaci s pivem a dobrým jídlem, doma u televize i ve skvělé společnosti, kde si je díky mírné pálivosti může vychutnat opravdu každý.
Kukuřičné křupky s mrkví a jablkem Vás překvapí svou skvělou chutí. Navíc neobsahují žádný cukr ani sůl. I díky tomu je mohou papat dokonce i malé děti od 7 měsíce. Vyzkoušejte je i Vy.
Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Můžeme je mlsat samotné, použít v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražit s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Vlašské ořechy jsou výborné na mlsání, do stolních směsí oříšků a sušeného ovoce i na pečení. Naše ořechy byly vypěstovány v ekologickém sadu a nebyly tudíž ošetřovány kontroverzními postřiky. Po sklizni byly usušeny bez použití tepla, ručně vyloupány a roztříděny. Baleny jsou v malých šaržích pro maximální čerstvost. Po otevření sáčku doporučujeme skladovat dobře uzavřené v ledničce a rychle spotřebovat.
Pistácie jsou oblíbené oříšky krásné zelené barvy a výjimečné chuti. Jako pražené a solené jsou skvělou pochoutkou pro mlsání. Po vyloupnutí připomínají pistácie piniové oříšky. Díky své výrazné chuti patří mezi velmi oblíbené oříšky. Mají charakteristickou zelenou barvu a často se z nich připravují výtečné dezerty nebo zmrzliny. Pistáciemi jsou pokrmy běžně také obarvovány přírodním způsobem. Pistácie pochází ze stromu řečík pistáciový, kterému se někdy také říká pistácie pravá. Původem je tento strom z Asie a Blízkého východu, dnes se hojně pěstuje především v USA, Turecku a Íránu. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin, které vyhovuje spíše sušší subtropické klima.
Křupavé, aromatické a do zlatova upečené krátké grissini s vkusným tvarem, leží v rukou jako elegantní doutník. Hodí se výtečně k různým dipům, anebo jen tak.
Zveme vás na jedinečný koncert chutí, kde se pálivé a slané harmonicky kombinuje s kyselým a osvěžujícím. Jinak řečeno, kvalitní solené pražené arašídy jsme obalili ve směsi koření s exotickými chilli papričkami Habanero a limetkami. Výsledkem je návykové mlsání, které z jakékoliv misky zmizne dříve, než stihnete říci Scovilleova stupnice. Na té se mimochodem Habanera nachází za střední hranicí a tyto arašídy proto uspokojí i milovníky pálivějších jídel.
Lískové oříšky jako jediné ořechy pocházejí původně z Evropy a obsahují kvalitní oleje, vitaminy řady B a významné množství vitaminu E (100g obsahuje více než dvojnásobek doporučené denní dávky). Odrůda Levantin se vyznačuje plnou výraznou chutí a vůní a velikostí jader. Pěstování i sklizeň na ekofarmách probíhá šetrným způsobem dle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná v polovině srpna, kdy se zralé ořechy setřesou ze stromů a ručně sesbírají. Oříšky se nechají přirozeně vysušit. Těsně před exportem se vnější skořápka opatrně rozlouskne tak, aby nedošlo k poškození jádra. Tímto způsobem se oříšky uchovají tak čerstvé, jak to jen jde. Díky pečlivému třídění se k zákazníkovi dostanou pouze zdravá kvalitní jádra s minimálním množstvím špatných oříšků. Tyto lískové oříšky doporučujeme pro vaření a pečení, ale i přímé mlsání nebo do oříškových směsí. Šetrným upražením nasucho (na plechu v troubě při 170°C cca 15 min až začnou vonět) zvýrazníme chuť a vůni lískových oříšků, které chceme použít v desertech, bábovkách, cukroví a podobně. Tyto oříšky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Návod k přípravě: Mandle se dají opéci i upražit. Syrové mandle doporučujeme před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Usnadníte si jejich oloupání. Po namočení a bez slupky jsou pak mandle mnohem lépe stravitelné a mnohem chutnější. Chutnají téměř jako čerstvé.
Čtyři základní suroviny. Nekonečně mnoho možností. Představujeme vám kokosová hnízda – směs kokosových chipsů, semínek chia a slunečnice zapečených spolu s českým medem. Udržitelná svačinka pro každodenní mlsání sladká tak akorát. Ať už budete v práci, na cestách nebo v pohodlí doma, kokosová hnízda vás zasytí na těle i na duši. Jezte jenom tak nebo zalijte sklenicí mléka pro ještě medovější chuť. Necháme to na vás.
Řekněte sýr, vyletí Mixit ptáček - nese křupavou novinku pod zobáček! Není to apríl, či pouhý rým, v Mixit nám opravdu zakřupal sýr. Že v němém úžasu spadli jste na zem? Nejlepší sýry sušíme mrazem! A kdo by se snad nenadál, že zmrazíme ementál, teď s nadšením shledal, že křupe nám i čedar. Stále váháte? Kdo s nákupem se loudá, uteče mu gouda. Mix křupavých sýrů od Mixit je prostě jedna báseň. Bez umělých přísad, barviv a aromat. Takový mix křupavých sýrů přichazí do Česka poprvé!
Mix preclíků v čokoládě je mix slaných preclíků v bílé čokoládě se slaným karamelem, v hořké a mléčné čokoládě.
Tak tady pozor, právě si prohlížíte směs oříšků, které byly pěkně nažhavené ještě předtím, než navštívily naši pec. Pokud má vaše pusa pro strach uděláno a umíte ocenit pálivost legendárního habanero chilli, jste na správné adrese. Někdo bude naše ďábelské pekany s kešu milovat, někdo zavolá hasiče. Pokud patříte do první skupiny, zveme vás na žhavý gurmánský zážitek ve spojení s delikátní kyselostí s příchutí limetky. Nebe, peklo, ráj - to vše v jednom soustu. P.S.: Kyselina citrónová použitá v receptuře je nejvíce zastoupena právě v limetkách a citronech.
Nechte se pozvat na vytříbený gurmánský zážitek s nejdražší potravinou světa - Lanýži. Nezaměnitelné aroma vás okouzlí hned po otevření víčka. Pro rafinovanost chuti jsme přidali barevný pepř a himálajskou sůl. To vše jsme s vybranými kešu oříšky nechali zezlátnout v našich pecích. Bon apetit!