Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Dají se jíst nezpracované, přidávají se ale i do pečiva a používají se také při vaření. Vločky jsou v biokvalitě, pocházejí tedy z ekologického zemědělství.
Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Mají neutrální příjemnou chuť. Chutnat vám budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku.
Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné. Specifické vlastnosti jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně kombinují a doplňují.
Špaldové vločky mají jemnou oříškovou chuť, výborně si rozumí s medem, ale neztratí se ani ve slaných jídlech. Jsou skvělé na zahuštění polévek či zeleninových karbanátků. Jsou skvělé jako základ ranní kaše nebo domácího müsli. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku. Pšenice špalda je poměrně málo šlechtěná odrůda, která se pěstuje takřka výhradně v ekologickém zemědělství. Dobře se pro něj totiž hodí, je odolná vůči plevelům a celkově je oproti pšenici méně náročná na podmínky prostředí.
Univerzální ovesné vločky v biokvalitě. Snídaní z nich nastartujete den plný energie. V kuchyni mají široké využití – připravíte z nich kaši, polévku nebo karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Rýžové vločky mají neutrální chuť, příjemnou rýžovou vůni a výraznou tvrdost. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Vychutnejte si je v biokvalitě. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.
Jemné ovesné vločky v biokvalitě. Snídaní z nich nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Toto špičkové müsli obsahuje evropské vločky, slazené je pouze rozinkami sultánkami a všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Zapékané müsli se strouhaným kokosem a kokosovými plátky. Slazené pouze medem, sirupem z agáve a rozinkami, bez přídavku cukru. Chuť je zvýrazněna zapečením, díky kterému müsli získá i příjemnou křupavost. Lze konzumovat s mléky různého druhu či s jogurtem, výborné je však samotné jako rychlá svačina.
Veganská Granola vyrobena z bezlepkových surovin nabízí mnohem více než jen podmanivou vůni kakaa: je to lahodný pokrm plný výživných látek! Navíc s Keefirem i Yoguardem tvoří neodolatelnou dvojici - a když je ještě doplníte ovocem... Granola chutná však skvěle i samotná; dopřejte si zdravé a posilňující mlsání ke snídani i jindy během dne.
Jsem BIO granola s kokosovou pastou. Vyrobili mě z těch nejlepších surovin. Držím pohromadě díky javorovému sirupu.
Kousky bezlepkových vloček v bio kvalitě, které drží pohromadě díky pořádné porci javorového sirupu a arašídové pastě. V každém soustu narazíte na mandli, kešu nebo pořádný kus tmavé 56% čokolády. Celkovou chuť podtrhuje trocha skořice a mořské soli. Tuhle granolu sníte rukou rovnou ze sáčku, protože až ji ochutnáte, nebudete moci přestat. Všechny suroviny jsou v BIO kvalitě a bez lepku.
Jedná se o směs ořechů, semen a bezlepkových vloček zapečených s naším kokosovým máslem a medem. Naše vlastní šedesátiprocentní čokoláda a šetrně zpražené lískové ořechy vynáší tuto granolu mezi nejoblíbenější tip na snídani či svačinu. Při pečení granoly se v Šufanu nešetří. Když napíšeme, že je čokoládová, najdete v ní čokoládu. Hodně čokolády. Jinak to prostě ani dělat nechceme.
Bez přípravy do jogurtů či müsli, k zahušťování polévek. Kaše je po zalití vodou hotová za 1 min. Výrobek může obsahovat stopy soji, mléka, skořápkových plodů a oxidu siřičitého.
Tyto ovesné vločky byly vyrobeny napařením a válcováním bezlepkového bio ovsa a jsou vhodné i pro bezlepkáře bez reakce na avenin (bílkovinu ovsa). Více o problematice ovsa a lepku naleznete zde. Jedná se o velké vločky, které jsou vhodné zejména k přípravě ovesné kaše a do müsli směsí. Pokud je chceme použít bez vaření, můžeme je namočit předem, aby lépe nasákly tekutinu a změkly.