Zeleninové špaldoto v biokvalitě se skvěle hodí na cesty, dovolené, ale i na doma. Jeho příprava je velice rychlá a snadná. Popis Základ jídla tvoří špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno a sušená zelenina. Špalda je stará odrůda pšenice, která se vyznačuje lahodnou, lehce oříškovou chutí a výbornou stravitelností. Díky jednoduché přípravě se špaldoto báječně hodí pro chvíle, kdy nestíháte, a přesto chcete sobě i rodině dopřát kvalitní a zdravý pokrm. Všechny použité suroviny jsou v biokvalitě, špaldoto neobsahuje žádný přidaný cukr a díky absenci živočišných složek je vhodné i pro vegany. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Kuskus se sušenými rajčaty - bleskový oběd do hrnku, do misky na zalití, když spěcháte, když máte chuť, když se chcete najíst s kamarádem. Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami. Chuť vyzrálých rajčat nás okouzlila a inspirovala k vytvoření této směsi. Rychlá a jednoduchá příprava: Zalijte vroucí vodou,zakapte olivovým olejem, nechte 5 minut odstát a načechrejte vidličkou. Naše tipy na přípravu: Kuskus můžete doplnit sýrem, třeba balkánským, fetou, parmazánem apod. Kuskus je výborný s restovanou zeleninou nebo třeba s kuřecím masem. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Svačinová polévka pro milovníky kysaného zelí doplněná kvalitní paprikovou klobásou. NÁŠ TIP! Tato vydatná polévka nejlépe chutná s dobrým kváskovým chlebem.
Svěží středomořská rajčatová polévka s rýží, olivovým olejem a bazalkou. NÁŠ TIP! Tuto oblíbenou polévku můžete na talíři dozdobit lžící zakysané smetany. Tato polévka je oblíbená u dětí a vegetariánů.
Tradiční krkonošská smetanová polévka uvařená z místních surovin, která vás překvapí svojí vydatností a lahodnou chutí. NÁŠ TIP! Ochutnejte další tradiční jídla a krkonošské speciality jako například Jelení ragú. Polévka je vhodná také pro děti a vegetariány.
Hutná svačinová polévka z červené řepy s kousky hovězího a vepřového masa dušeného na kořenové zelenině s bramborem a hlávkovým zelím, zjemněná smetanou.
Opravdu vydatná polévka z hovězích drštěk, doměkka uvařených v hovězím vývaru na cibulovo-paprikovém základu. NÁŠ TIP! Doplňte tuto tradiční vydatnou polévku svým oblíbeným pečivem. Skvěle vás tak zasytí na dlouhé hodiny jako hlavní chod.
Vydatná svačinová polévka s kousky hovězího masa a brambor. Maso je orestované na cibulce a paprice, zalité hovězím vývarem. Polévka je dochucená majoránkou a česnekem.
Silný, pomalu tažený vývar s kousky masa a kořenové zeleniny. NÁŠ TIP! Polévku můžete doplnit nudlemi, vašimi oblíbenými polévkovými těstovinami nebo kapáním (zavářkou). Zahřeje a posílí vždy, když je to potřeba.
Jemná smetanová omáčka se třemi vařenými vejci, kterou ocení všichni strávníci, kteří mají rádi kopr.
Rizoto z vepřové plece a rýže parboiled, kterému svěží chuť dodávají rajčata, paprika, cibule a hrášek.
Čerstvě umletá vepřová plec, dušená na základu z cibule, papriky a rajčat, dochucená rajčatovým protlakem a oreganem.
Šťavnaté kousky kuřecího masa s cibulkou, slaninou, paprikovou klobásou a tvarohem tvoří vydatné jídlo, na kterém si pochutnáte doma i v přírodě.
Šťavnaté kousky kuřecího masa v jemné zeleninové směsi z červených a bílých fazolí, mrkve a kukuřice.
Vepřová kýta a krůtí maso s omáčkou na uzeném špeku, s restovanou cibulkou, žampiony a česnekem. Pikantnost pokrmu dodávají feferonky a chilli.
Studené i ohřáté – voní až k sousedům. Dobré maso, cibule, kmín, sůl, pepř, to se rovná pochoutka.
Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou.
Libové kousky vepřové plece v krémové omáčce s čerstvými žampiony, zjemněné smetanou a máslem.
Jelení maso dušené na červeném víně s kořenovou zeleninou. Dochuceno divokým kořením a rybízovou marmeládou, která dodává omáčce sladkokyselou svěží chuť.
Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli.
Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené v omáčce na cibulovém základu s na másle orestovanými žampiony, podlité taženým vývarem a zjemněné smetanou.
Nejoblíbenější a nejprestižnější jídlo české kuchyně připravené podle osvědčené receptury. Zadní hovězí maso je prošpikované, dušené doměkka v zeleninovém základu z mrkve, petržele, celeru a cibule, ochucené bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Omáčka zahušťujeme smetanou a bezlepkovou moukou.
Svíčková je královnou české kuchyně. U nás Čechů se proto nezřídka objevuje jako hlavní chod svátečního menu. Podáváme ji na slavnostních obědech, svatbách i narozeninách. A jaká je ta naše Pořádná svíčková ve sklenici? Je připravena z hovězího vrchního šálu a zahušťujeme ji pouze zeleninou a smetanou. To vše je doplněno už jen špetkou lásky a kuchařského umu.
Na přípravu trhaného vepříka vybíráme pouze vysoké plecko a malý a velký oříšek z kýty. Proč? Tyto partie se nám osvědčily jako ty nejlepší! Aby mělo maso „tu správnou“ strukturu, pomalu ho dusíme 7 hodin. Nesmí nic ztratit na své lahodné chuti. Konzumovat jej můžete na dva způsoby. Mezi našimi zákazníky vznikly dva tábory. Jedni jsou zastánci úpravy za tepla, druzí jedině za studena. A je už jen na vás, která varianta vás více osloví.
Rajská, tentokrát "Low carb"
Jedno z našich nejoblíbenějších jídel! . . .opravdu
Kdo chce změnu!? Já ano!
Tradiční plněný závitek připravovaný v mnoha českých domácnostech Vám přinášíme ve variantě z jeleního masa z našeho farmového chovu pro zcela nový chuťový zážitek. Naše hotovky jsou ručně vyráběné, 100 % přírodní a bez lepku a díky technologii sterilizace Vám vydrží při teplotě do 25 °C až 2 roky.
Tradiční plněný závitek připravovaný v mnoha českých domácnostech Vám přinášíme ve variantě z jeleního masa z našeho farmového chovu pro zcela nový chuťový zážitek. Naše hotovky jsou ručně vyráběné, 100 % přírodní a bez lepku a díky technologii sterilizace Vám vydrží při teplotě do 25 °C až 2 roky.