Esenciální surovina pro výrobu pravých francouzských makronek nebo pro všechny zastánce paleo stravovacího stylu.
Složení: mouka hladká pšeničná, olej řepkový, droždí, sůl jemná, cukr krupice, pekařský přípravek (sladová mouka, emulgátor E472e, pšeničná mouka, enzym hydrolazy, kyselina askorbová),voda.
Kukuřičná mouka s vůní a chutí žhavého Mexika. Kukuřičná mouka - vaše jízdenka do žhavého Mexika. Dopřejte si plněné křupavé tortilly v jejich neomezených variacích přesně podle vaší fantazie. My máme kukuřičnou mouku rádi i na ranní kaše, sušenky, placičky a jako skvělou surovinu na zahušťování polévek a omáček. Líbí se nám její krásná žlutá barva, oceňujeme její stravitelnost, lehkost, bezlepkovost a široké možnosti využití. Pojďte ji objevovat s námi.
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná hrubá mouka je vhodná na domácí knedlíky, halušky, noky, šišky i třená těsta. Při pečení či vaření počítejte s tím, že celozrnné mouky vážou více vody. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového kvásku a na pečení chleba. Vhodná je i na přípravu perníkových těst. Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin a je bohatým zdrojem vlákniny.
Sypká směs na přípravu domácího semínkového chleba.
Kokosová mouka pro čarování ve slané i sladké kuchyni nebo pro všechny zastánce paleo stravovacího stylu. Má jemně sladkou chuť i vůni. Krásně provoní muffiny, zákusky i palačinky. Zahustí polévky, omáčky a dodá vašim pokrmům šmrnc. Neobsahuje lepek a je tak vhodná i pro celiaky. Vychutnejte si ji v bio kvalitě.
Žitná chlebová mouka v biokvalitě je hladká a tmavá. Užitečná pro snadnější pečení vašeho domácího chleba. Je vhodná pro pečení chleba v domácích pekárnách, v peci či troubě. Žitnou mouku můžete přidat také do těsta na perník.
Cizrnová mouka má poměrně vysoký podíl bílkovin, což ocení zejména vegetariáni a vegani. Má lehce oříškovou chuť, někomu může připomínat jedlé kaštany.
Čiroková mouka - nový level vašeho bezlepkového pečení. Čirokovou mouku si sami meleme v našem bezlepkovém bio mlýně. Tato odolná a silná plodina vám spěstří jídelníček. Věděli jste, že bílkoviny čiroku se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny? Navíc prý působí protizánětlivě a jako antioxidant. Chutnat vám bude nejlépe v podobě chleba, muffinů, palačinek, lívanců, placek či sušenek. Dopřejte si originalitu a pestrost.
Jemné, vláčné, lehoučké a jak jsme se všichni při jejich míchání a ochutnávání shodli, strašně dobré. Máme vždycky velkou radost, když se nám podaří vyvinout směs pro celiaky, kterou si hojně kupují i neceliaci, právě díky výborné chuti. Lívanečky jsou připravené z našich bezlepkových bio mouk (čirokové, pohankové, kukuřičné). Důležitou ingrediencí jsou také bezlepkové ovesné vločky, které jsou výborným zdrojem vlákniny a betaglukanů. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu, necháte 5 minut odstát a za 15 minut máte nasmaženo cca 18 lívanečků. Naše tipy na přípravu: Lívance můžete připravit na sladko i na slano. Stejně jako u našich ječných lívanců doplňte ovoce, sirup, džem, jogurt, tvaroh, skořici nebo třeba chutney i smetanový sýr. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Přirozeně bezlepková mouka. Má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
ouka z červené čočky je vhodná na zahušťování zeleninových a masových pokrmů a polévek, na obalování, na pečení sušenek, k přípravě lívanců a muffinů. Lze ji přidávat k mouce při pečení v poměru 1:3.
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami. Garance bezlepkovosti (obsah lepku do 20mg/kg).
Směs na přípravu bezlepkového bramborového těsta. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu.
Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.
přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy… Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše špalda pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte přírodu i své zdraví.
Pohanková mouka v biokvalitě od českého výrobce. Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni jako běžná mouka. Jako příměs bílé mouky zvýrazňuje chuť pokrmů.
Bezlepková směs, která se velmi povedla. Bezlepkový chleba chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo netrpí celiakií. Je namíchaný z velmi kvalitních mouk - čirokové, pohankové, rýžové,... a semínek. Vydrží vláčný až tři dny. Chléb ze směsi lze upéct v domácí pekárně i v běžné troubě. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu a droždí, necháte nakynout a pečete. Naše tipy na přípravu: Chléb lze upéct v troubě (návod je na obale) i v domácí pekárně (na rychlý program - 2 hodiny). Ze směsi upečete dva chleby v malé formě na biskupský chlebíček, nebo jeden ve formě velké. Z těsta lze připravit také bagetky (v bagetkové formě).
Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.
RAW kokosová mouka je chutná a zdravá alternativa pro obilné mouky obsahující lepek. Je přirozeně bezlepková a oproti jiným moukám obsahuje velké množství bílkovin. Díky vysokému podílu vlákniny má nízký glykemický index.
Esenciální surovina pro výrobu pravých francouzských makronek nebo pro všechny zastánce paleo stravovacího stylu
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu pečivu tmavší barvu, pevnější strukturu a spousty živin. Nezklame vás při domácím pečení chlebů, housek, rohlíků, pizzy či buchet. Dopřejte si plnější chuť, více vlákniny a delší pocit sytosti.
Pšeničná mouka polohrubá je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Složení: mouka hladká pšeničná, olej řepkový, droždí, sůl jemná, cukr krupice, pekařský přípravek (sladová mouka, emulgátor E472e, pšeničná mouka, enzym hydrolazy, kyselina askorbová),voda.
Ječná celozrnná hladká mouka "Bioharmonie" je velmi jemně namletá, lze ji použít na vaření a pečení ve formě příměsi (cca 20%) do běžné mouky na zlehčení a zvýšení svěžesti, zejména do knedlíčků, zavářek, omáček, pudinků a krémů.
Pšeničná hrubá mouka je vhodná na domácí knedlíky, halušky, noky, šišky i třená těsta. Při pečení či vaření počítejte s tím, že celozrnné mouky vážou více vody. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....