Himálajská růžová sůl je nerafinovaná. Neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami.
Jemně mletá sůl. Himálajská bílá sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Tradiční pomocník v kuchyni při dochucování. Využít ji ale můžete i při koupeli nebo jako dekoraci.
Himálajská růžová sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami. Vhodná do mlýnku na sůl.
Mořská hrubá sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci
Mořská jemná sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci.
Přírodně jodovaná mořská sůl je skutečně ojedinělý výrobek. K běžné jodované kuchyňské soli je přidáván jodičnan draselný. Nerafinovaná mořská sůl není obvykle jodovaná a neobsahuje dostatek přírodně vázaného jódu. Naše mořská sůl je obohacená mořskými řasami (cca 0,4 %). Podíl řas je proměnlivý tak, aby sůl obsahovala 20 μg/g přírodně vázaného jódu. V jedné lžičce soli je 80 % doporučené denní dávky jódu. Na rozdíl od běžné kuchyňské soli neobsahuje protispékavé látky.
Vynikající pro dochucení jídel z masa a zeleniny
Neobejde se bez něj čočka na kyselo, rajská omáčka ani účes nejednoho římského potentáta. Je symbolem vítězství a slávy. Ne nadarmo nosil věnec z vavřínu na hlavě také římský císař Ceasar. V průběhu let se pak bobkový list prosadil i jako koření. Má nasládlou chuť a balzamickou vůni podobnou muškátům. Jeho chuť nejlépe ladí s jehněčím, hovězím masem či zvěřinou. Vychutnáte si ho ale i v polévkách, omáčkách a zeleninových ragů. Lístky bobkového listu můžete nasekat nebo povařit v celku. Před podáváním je vhodné je však vyjmout. Nebo je můžete do jídla vložit v pytlíčku z přírodního materiálu, kam můžete přidat další větší kousky koření, jako je například skořice, nové koření nebo jalovec, a ten na závěr jednoduše vyndáte. Bobkový list patří také mezi jednu z bylinek, které se používají do takzvaného bouquet garni, což je svazeček bylinek, jež se vaří po celou dobu s pokrmem a jídlu dodává nezapomenutelnou bylinkovou chuť a vůni.
Prášek z uzených chilli papriček Chipotle. Papričky jsou vyuzené, nepřidáváme umělá aromata!
Sójová omáčka vyrobená přírodní fermentací. Díky této technologií získává sójová omáčka skvělou chuť a dlouhodobou trvanlivost a to i bez přidání chemických přísad.
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě. Se zázvorem je možné připravit ideální čaje pro zimní období, které jsou s medem a kapkou citronu vynikající. TIP: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak zázvor ztrácí svou vůni. Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu. 55 Kč
Tato jedinečná sůl se získává pomalým pražením himálajské kamenné soli s dřevěným uhlím. Díky stopovým sloučeninám (zejména síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce. Jedná se o specialitu indické kuchyně, kterou není možno jednoduše použít místo klasické soli. Její vůně může být zprvu nepříjemná, skvěle se však hodí k pokrmům indické kuchyně a vegani ocení chuť vajec, kterou dodá veganským pokrmům. Kala Namak je i velmi zajímavá z hlediska Ayurvédy.
Bazalka 15 g BIO SONNENTOR 12 Bazalka je zelená bylinka, kterou když přidáte do omáček nebo těstovin tak je vždy obohatíte o velice příjemnou vůni a skvělou chuť.
Tato rostlina obzvláště oblíbená na ryby, kuřecí maso, mořské plody, polévky a zeleninu.
Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas).
Hnědá semínka dochutí jak bramborovou polévku či tvarohovou pomazánku, tak jsou základem některých tradičních severoafrických jídel jako např. marocké kmínové polévky. Neměl by chybět v žádné domácnosti.
Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky, kterou je ideální zjemnit parmezánem. Když k tomu zakousnete ciabattu, báječná večeře s přáteli může začít.
Mletá skořice v biokvalitě, používá se k ochucení. Má velmi příjemnou vůni a jemně nasládlou chuť. Hodí se především do sladkých pokrmů. Druh Ceylon má jemnější a sladší aroma než druh Cassia.
Tajemné koření s mnohostranným využitím. Ochutí sladké i slané pokrmy a okořeníte s ním i různé nápoje.
Jarní bylinka s něžnými bílými kvítky, která chutí připomíná česnek. Je ale jemnější a voní jako pažitka. Báječně se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto.
Směs koření (kmín, koriandr a fenykl) k ochucení domácího chleba a pečiva. V biokvalitě.
O produktu Tyto tmavé bobule velikosti malíčkového nehtu chutnají jako směs hřebíčku, pepře a muškátu. Sklízí se dříve než úplně dozrají, dokud obsahují éterický olej. Výborně se hodí na zvěřinu, do silných polévek a omáček.
Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, marinád i vánočního cukroví. Patří mezi základní koření, které by měla mít každá správná kuchařka doma
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta. TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky.
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný mix si vás získá svou intenzivní vůní a obsahuje vše, co je pro správnou polévku třeba. Petržel, mrkev, majoránka, libeček a pastinák (lidově nazývaný „pastiňák“) spolu dohromady tvoří báječnou chuť v každém talíři polévky. TIP: Přidejte nejlépe hned při začátku vaření, aby se chuť všech ingrediencí mohla plně rozvinout.
Směs koření v biokvalitě k ochucení specialit francouzské kuchyně.