Prášek z velmi oblíbených chilli papriček Scotch Bonnet.
Směs koření (kmín, koriandr a fenykl) k ochucení domácího chleba a pečiva. V biokvalitě.
O produktu Tyto tmavé bobule velikosti malíčkového nehtu chutnají jako směs hřebíčku, pepře a muškátu. Sklízí se dříve než úplně dozrají, dokud obsahují éterický olej. Výborně se hodí na zvěřinu, do silných polévek a omáček.
Tradiční tmavě červené koření v biokvalitě. Paprika má výraznou vůni s tóny ovoce. Hodí se do širokého spektra pokrmů a v jejím použití můžete být velmi kreativní. Ručně baleno
Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť. Díky svému tvaru osmicípých hvězdiček patří badyán mezi jedno z nejzajímavější a koření. Má lehce nasládlé aroma s kořenitým koncem. Chutí se podobá fenyklu, je však trochu ostřejší. Nesmí chybět v jablečných a jiných ovocných kompotech či v různých druzích sladkého pečiva. Má zahřívací účinek. V asijské kuchyni se přidává i do slaných jídel, jako jsou například polévky či dušené maso. Neobešla by se bez nej vyhlášená vietnamká polévka pho. Výhodou badyánu je, že se na rozdíl od většiny koření může dlouho vařit. Dejte jej proto do hrnce už hned na začátku s ostatními surovinami. Jeho chuť se bude postupně uvolňovat, rozvine se a prosytí celý pokrm. Hvězdičky celého badyánu můžete použít i pro výrobu různých voňavých dekorací Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť.
Hřebíček by neměl chybět v žádné domácnosti a ani v žádném zimním svařáku. Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti.
Pokud milujete ostré, zažijete s tímto chilli pěkně horké chvilky. Díky své ovocné vůni se zdá být chilli jemnější, na škále ostrosti se ale pohybuje mezi 6 až 10. Rozemleté papričky chilli vás určitě rozpálí. Určitě jej znáte z Chilli con carne nebo pálivého guláše. Nebojte se také špetku přidat do sladkých dezertů.
Barevný pepř od Sonnentoru obsahuje širokou paletu různých druhů pepře. Můžete v něm najít pepř černý, zelený, bílý i růžový. Čerstvě namletý barevný pepř se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla. Do čerstvě uvařených těstovin, na avokádo, omáčky či různé zeleninové směsi. Je vhodný také na ozvláštnění sladkých jídel, například domácí čokoládě dodá nový chuťový rozměr. Pepř namelte nejlíp těstě před použitím a přidejte až ke konci vaření. Bude tak mít nejvýraznější chuť i aroma. Kvůli jeho ostrosti jej používejte s citem.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta. TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky.
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi koření se výborně hodí k rýžovým pokrmům a pokrmům připravovaným na pánvi typu WOK, ke kuřeti a k zelenině.
Pečlivě jsme sledovali naše babičky, jak jim pod rukama vznikají ty nejlepší koláče, sušenky a cukroví. Vyzkoušejte jejich tajemství i vy!
Základní koření, které by spolu se solí nemělo chybět v žádné domácnosti. Pokrmům dodává pikantní tón.
Pepř je „více než jenom kýchací prášek". Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý. Zjemňuje a zostřuje jak pikantní, tak sladké pokrmy: saláty, dresingy, čerstvé těstoviny, maso, ryby i perník. Přesně víme, kde náš pepř roste.
Zpestřete vaše svařené víno našim kořením. Provoní celý dům a skvělé zjemní šálek vánočního punče. Tip: Přidejte kousky pomeranče nebo rozinky.
V dětství jsme se vždy těšili, až ji zase navštítívíme a ona nám bude od rána do večera připravovat úžasné dobroty. Především, když servírovala její výbornou pečeni. To se všem sbíhaly sliny! Její tajemství? Tato směs koření, která je zjemněna solí. Koření vetřete do masa před pečením a výsledná pečínka bude voňavější a mnohem chutnější. Hodí se na vepřové a jiné pečené maso.
Bylinkové koření na pomazánky BIO.
Kořeněná směs s petrželí, tymiánem a žlutou hořčicí, která se skvěle hodí na všechny druhy rybích pokrmů a rybích polévek.
V rýži se ukrývá životní síla Asie. Koření na rýži mistra Wonga zaujme svou teplou exotickou chutí a postará se o příjemnou chuť rýžového pokrmu. Podusí-li se koření s rýží hned od začátku vaření, červená řepa a kousky mrkve z ní vykouzlí chutný a barevný pokrm. Skořice, zázvor a římský kmín udělají z běžné přílohy k zelenině, masu a kari překvapivý chuťový zážitek. Pro všechny, kteří holdují dobrému jídlu.
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori. TIP: Pro intenzivní chuť přidejte koření až těsně před dokončením jídla. Před použitím doporučujeme celá semínka kmínu lehce orestovat, aby vynikla jejich plná chuť.
Tato lahodná směs sušené zeleniny a koření bez přídavku kuchyňské soli zvýrazní charakter každého pokrmu.
Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a pepřem okouzlí každého milovníka pikantních chutí. Naše tělo potřebuje sůl k přežití, ale ne zdaleka tolik, kolik jí denně zkonzumujeme. Věděli jste, že prý chléb a tzv. "hotová jídla" patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem soli? Osvobozením se od hotových jídel, slazených nápojů a tabákových výrobků se naše chuťové pohárky opět probudí a umožní nám objevovat přirozené i zcela nové chutě. Chcete vnímat radost z jídla a zároveň snížit příjem soli? Dejte prostor bylinkám a koření. Přidejte ke konci vaření.
Zdobení na zeleninu BIO je kořenící přípravek s kopřivovými semínky a psylliem.
kořenící směs bio V Orientu se ví, že chuť kávy lze zpestřovat mnoha způsoby. V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou nebo vanilkovým cukrem se výborně hodí na moučníky jako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a koriandrem. Citronová tráva se pak postará o svěží tón. I nejnáročnější strávník si přijde na své.
Pro všechny, které už unavila klasická příprava brambor a hledají změnu chutí.
Tekutý mash z čerstvých chilli papriček Scotch Bonnet.