Višeň Višně spolu s třešněmi a jahodami patří k prvnímu zralému letnímu ovoci. Čím je plod višní tmavší, tím vyšší obsah cenných minerálů má. Šťáva z višňí má osvěžující a příjemně kyselou chuť. Pro chladné zimní večery je višňový mošt výborný ohřátý.
Jablko Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy. Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.
Jahoda Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.
Sladší jemná chuť meruněk doplněná o jablko je nejlepší kombinace pro naše nejmenší. Pyré Jablko-meruňka jistě ocení jako zdravou svačinku větší děti i dospělí.
Meruňka Ovocná dřevina pochází z Číny a do Evropy se dostala kolem 14.století. Pozitivní vliv mají na zdraví nehtů a vlasů. Dužnina meruněk obsahuje velké množství vitamínů, stopových prvků a minerálních láte. Pomůže z únavy, nesoustředění a pro klidný spánek. Hojně se meruňky využvají pro svou sladkou chuť v kuchyni. Nesmíme opomenout i kosmetické účely.
Rakytník Rakytník řešetlákový je keř nebo menší strom vyskytující se hlavně v Číně, Mongolsku, Nepálu a na Sibiři. V tibetské tradiční medicíně patří mezi vysoce efektivní regenerační prostředek. Rakytník je rostlina s velmi širokým spektrem účinku. Používají se v prevenci při extrémních pracovních podmínkách. Rakytník obsahuje 10x více vitamínu C než pomeranč. Vědci uvádějí, že denní doporučenou dávku vitaminu C pokryje jedna jediná bobulka. Kromě toho je rakytník zásobárnou vitaminu A. Plody rakytníku jsou přirozeným koncentrátem všech nejdůležitějších vitamínů.
Hruška V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, ale i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
Jablko s lesním ovocem Tento mošt je vyvážená směs jablka, jahody, maliny a černé jeřabiny (arónie) plná vitamínů, která osvěží v letních dnech.
BIO ovocné pyré s broskví - pasterované. Vyrobeno pouze z čistého ovoce (broskev, banán, jablko) v organické (bio) kvalitě. Je vhodné jako doplněk stravy, na doplnění ovocné stravy, náhrada svačinového nebo olovrantového jídla. Obsah ovocné složky tvoří 100%. Je vhodné pro děti, dospělé i seniory.
BIO ovocné pyré s hruškou - pasterované. Vyrobeno pouze z čistého ovoce (hruška, banán, jablko) v organické (bio) kvalitě.
BIO ovocné pyré s jahodou - pasterované. Vyrobeno pouze z čistého ovoce (jahoda, banán, jablko) v organické (bio) kvalitě.
Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitamínů a látek. Jak všichni jistě víme, žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. Pyré z mrkve je jednám z prvních jídel, která jako člověk v životě dostaneme. Je tak velmi oblíbenou ovocno-zeleninovou svařinkou. Pyré jablko-mrkev je vyráběna z rané odrůdy mrkve, nazývané karotka. Je příjemně sladká s velmi pěknou vůní.
Rýžové křupky jsou výbornou alternativou pro večerní mlsání. Servírujte k pivu či vínu.
Rychlý a zdravý příkrm z brambor, hrášku a cukety v biokvalitě. Jednoduché a chutné složení bez zbytečných přídavných látek. Svačinka vhodná pro kojence od ukončeného 6. měsíce věku.
Rychlý a zdravý příkrm z brokolice a brambor v biokvalitě. Jednoduché a chutné složení bez zbytečných přídavných látek. Svačinka vhodná pro kojence od ukončeného 6. měsíce věku.
Kojenecká výživa obsahující směs zeleniny s rýží zahuštěná pouze rýžovou moukou v praktické kapsičce. Je vhodná pro kojence od dokončeného 8. měsíce věku.
Přírodní kukuřičné křupky se rozplývají na jazyku. Neobsahují lepek ani sůl a k chuti přijdou dětem i dospělým. Kukuřice má vysoký obsahy glukózy, tudíž je významným zdrojem energie nezbytné pro správnou činnost lidského mozku. V kukuřici je obsažen také vitamín B, který přispívá ke zlepšení stavu nehtů, vlasů a pokožky.
Zeleninový příkrm s brokolicí a bramborami, zahuštěný celozrnnou rýžovou moukou. Od ukončeného 4. měsíce.
Bio ovocná směs Ovocný příkrm s hruškami a banány okyselený citrónovou šťávou, bez přidaného cukru a konzervantů.
Dětské kukuřičné bezlepkové a nesolené křupky s mrkví vhodné pro děti od 6 měsíců.
Přírodní šťáva ze sladkého jablka a lehce kyselého černého rybízu. Původem ze severní Evropy, velmi oblíbená rostlina, která je velmi známá pro své antioxidační a protizánětlivé účinky. Díky šetrné pasteraci při 82 °C jsou ve šťávě zachovány téměř všechny důležité látky.
Červená řepa Řepa obsahuje mnoho pektinu, který podporuje vylučování cholesterolu, olova a radioaktivních látek. Má poměrně vysoký obsah bílkovin s cennými aminokyselinami. Ze známých druhů zelenin má nejvyšší obsah železa a mědi. Má vysoký obsah zinku, jódu a manganu, najdeme v ní draslík, hořčík i fluor, kobalt, lithium a vanad
Mrkev Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitamínů a látek. Žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. V letních dnech dokáže mrkvová šťáva skvěle osvěžit. Šťáva jablko-mrkev je vyráběna z rané odrůdy mrkve, nazývané karotka.
Osvěžující a osobitou chuť malinového pyré ocení nejen děti, ale i dospělí a to i ti největší přesnídávkoví gurmáni. Podávejte jako dopolední nebo odpolední svačinu. Poměr ovoce: 80% jablečná dřeň, 20% malinová dřeň.
Jablko Jablka jsou naše nejvýznamnější domácí ovoce. Volně rostoucí jabloně dosahují výšky až 10 m. Existuje téměř 2000 kulturních odrůd jabloní. Jablka se už v 16.století od nás vyvážela do ciziny. Jablko téměř neobsahuje bílkoviny, avšak mnoho vody, málo sacharidů a stopových prvků, zato sestává až 30% z pektinu, účinné vlákniny. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji, Pinova
100% ovocné pyré je vyrobeno z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů. Na těchto 200g bylo zpracování 260g čerstvých jablek, višní a arónie, plných vitamínů a minerálů. Ošetřeno pouze pasterací, bez jakékoliv chemie, přidaného cukru či konzervantů. Chuť a barva se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období. Pyré je vhodné i pro děti od ukončeného 5. měsíce. Spojení višně a arónie je velmi chutnou svačinou, obě ovoce jsou velmi bohaté na minerální látky, podporují krvetvorbu, a díky vitamínu C a flavonoidům jsou silným antioxidantem, který pomáhá vyplavovat volné radikály z našeho těla.