Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Měkký čerstvý sýr z kravského mléka. 1 balení je cca 150g
Čedar Atleet je polotvrdý plnotučný zralý sýr. Má žlutou charakteristickou barvu, hladkou, nedrolivou strukturu a jemnou chuť se slaným nádechem. Báječně se hodí k vínu a do studené i teplé kuchyně.
Přírodní čerstvý sýr Cena je uvedena za balení cca 0,3kg
Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě. Celkový obsah sušiny je 52% a tuku v sušině je 43%. Sýr se vyznačuje mléčně nakyslou, mírně slanou chutí, s výraznou vůní po uzení. Na povrchu sýra jsou zřetelné prolisy od košíčků, v nichž při výrobě horká pařenina vychládá. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, jako doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i k přípravě teplých pokrmů. Cena je uvedena za 10g.
Fermentovaný sýr Džiugas zrající 6 měsíců je nejmladším sýrem z rodiny tvrdých sýrů Džiugas. Tento sýr je delikátní, lehce slaný. Má perfektní využití v teplé i studené kuchyni.
Typický holandský sýr z kravského mléka, zrající nejméně 4 týdny. Vyznačuje se neodolatelnou máslovou chutí s oříškovým nádechem. Výborná jen tak na chuť nebo do toustů, sýrových polévek atd.
Jedná se o uzený sýr vyráběný z kravského mléka. Má tradiční kulatý tvar malého bochníčku s vytvarovaným vzorem košíčku, ve kterém horká hmota tuhne. Koliba je uzena klasicky v kouři z bukového dřeva. Je určena pro přímou konzumaci v podobě příloh, ozdobených mís nebo i do teplé kuchyně.
Vyberte si množství a my Vám připravíme Vámi vybrané množství mladé kravské goudy s italskými bylinkami.
Extra tvrdý zrající sýr, vakuově balený, zrání min. 18 měsíců
Mladý lahodný sýr z kravského mléka ze severní Itálie z alpského podhůří, který zraje minimálně 20 dnů.
Vyberte si množství a my vám připravíme skvělou Gorgonzolu Dolce.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kravskou goudu s chilli.
Gran Moravia – dlouhozrající extra tvrdý sýr vyráběný podle italských tradic z výhradně českého mléka. Sýr Gran Moravia představuje mimořádnou evoluci těchto dlouho zrajících sýrů, kterou rodina Brazzale zrealizovala na Moravě.
Zlatá Praha je originálním sýrem polenské mlékárny, který vychází ze severských typů sýrů, např. HAVARTI. Je to přírodní polotvrdý sýr, vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Sýr má na řezu spoustu malých trhlinek a nepravidelných štěrbin, na povrchu sýra je jemná u staršího vyzrálejšího sýra pak znatelná kůraSýr zraje minimálně 3 měsíce a jeho chuť je pikantní, nakyslá, jemná máslová díky vyššímu obsahu tuku. Celkový obsah sušiny je 57% a tuku v sušině je 48%. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako doplněk lahůdkářských pokrmů ve studené kuchyni, vhodný i k přípravě teplých pokrmů.
Vyberte si množství a my Vám připravíme vybrané množství ovčího čerstvého sýru. Cena je uvedena za 100g.
Přírodní plnotučný kozí sýr s plísní na povrchu.
Klasika mezi ochucenými sýry, holandská gouda s kousky vlašských ořechů. Chuť mladého sýra se ideálně doplňuje s ořechy. Jeden z našich nejoblíbenějších sýrů.
Vyberte si množství a my Vám připravíme kozí goudu s rajčaty a olivy.
Jemný mladý holandský sýr s vůni Itálie.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kozí goudu.
Naší chloubou je tento polotvrdý sýr s oky (ementálského typu), zrající ve vosku. Má typickou nasládlou oříškovou chuť, a je držitel ocenění Kraje Přemysla Oráče 2016.
Původní taleggio je dodáván v dřevěné krabičce pro vás. Doporučuje se podávat s červenou čekankou, fíky, křupavím upečeným chlebem a lanýžovým medem. Také je oblíbený na sýrovém talíři. Jméno pochází z taleggio Valley "taleggio". Spekuluje se, že byl nejstarší ze všech měkkých sýrů. Pocházi z Lombardie, měkký červený sýry je prokazatelně prodáván od 13. století. Dnes je taleggio podle DOP známce chráněn proti napodobování. Taleggio mění vzhled s rostoucí zralosti. Přirozený růst plísní se pohybuje z počáteční růžovo šedé barvy až tóny na šedozelenou barvu. Ušlechtilý plísen je jedlá, jako u jiných sýrů.