Jak to všechno začalo
Vrtá vám hlavou, jak vzniklo jméno Lozano Červenka? Jednoduše. Eva Červenková ze Středokluk si vzala šarmantního Španěla Carlose Lozano a mezinárodní jméno bylo na světě. Carlos dříve pracoval jako stavař, krize ve španělském stavebnictví ho ale přinutila obor opustit. Když se tehdy naskytla možnost koupit olivový háj, neváhali. Mezi olivovníky ostatně vyrůstal a nápad se líbil i Evě, které na českém trhu chyběl kvalitní olivový olej za přijatelnou cenu. Spojili se s Carlosovým bratrem, který rovněž vlastní olivovníky, a pustili se do výroby. První várky oleje vozili Eva a Carlos do České republiky jen pro sebe a co zbylo, rozdali přátelům. Kladné odezvy je ale brzy přesvědčily, že má smysl nabídnout olej i dál. Přesvědčila je o tom také Lída, sestra Evy, která pomohla se založením firmy a přišla s myšlenkou prodávat olej na farmářských trzích.
Kde se náš olej vyrábí
Extra panenský olej Lozano Červenka se vyrábí v andaluském podhůří Sierra de Segura, u bran národního parku Cazorla Segura a Las Villas, v provincii Jaén. Olivové háje naší rodiny k dnešnímu dni čítají 24 000 stromů, což znamená celkovou produkci přes 300 000 litrů extra panenského olivového oleje ročně. Náš extra panenský olivový olej se získává výhradně za studena, a to z olivovníků, z nichž některé jsou více jak 100 let staré. Pochází navíc z oblasti, kterou odborníci považují za jednu z nejlepších.