Váš nákupní košík je prázdný.

Barcelo Manufacture s.r.o.

Jak to všechno začalo

Vrtá vám hlavou, jak vzniklo jméno Lozano Červenka? Jednoduše. Eva Červenková ze Středokluk si vzala šarmantního Španěla Carlose Lozano a mezinárodní jméno bylo na světě. Carlos dříve pracoval jako stavař, krize ve španělském stavebnictví ho ale přinutila obor opustit. Když se tehdy naskytla možnost koupit olivový háj, neváhali. Mezi olivovníky ostatně vyrůstal a nápad se líbil i Evě, které na českém trhu chyběl kvalitní olivový olej za přijatelnou cenu. Spojili se s Carlosovým bratrem, který rovněž vlastní olivovníky, a pustili se do výroby. První várky oleje vozili Eva a Carlos do České republiky jen pro sebe a co zbylo, rozdali přátelům. Kladné odezvy je ale brzy přesvědčily, že má smysl nabídnout olej i dál. Přesvědčila je o tom také Lída, sestra Evy, která pomohla se založením firmy a přišla s myšlenkou prodávat olej na farmářských trzích.

Kde se náš olej vyrábí

Extra panenský olej Lozano Červenka se vyrábí v andaluském podhůří Sierra de Segura, u bran národního parku Cazorla Segura a Las Villas, v provincii Jaén. Olivové háje naší rodiny k dnešnímu dni čítají 24 000 stromů, což znamená celkovou produkci přes 300 000 litrů extra panenského olivového oleje ročně.  Náš extra panenský olivový olej se získává výhradně za studena, a to z olivovníků, z nichž některé jsou více jak 100 let staré. Pochází navíc z oblasti, kterou odborníci považují za jednu z nejlepších.

Jaké odrůdy olivového oleje nabízíme

Nejprve jsme prodávali pouze olivový olej odrůdy Picual, který se vyznačuje výraznou chutí s jemným pepřovým ocáskem. Později jsme přidali i alternativu pro ty, kdo si potrpí na jemné oleje: odrůdu Arbequina.

Naše filozofie

Chceme jíst dobře i zdravě každý den. Naše rodinné kořeny nám tuto cestu otevírají. Olivový olej se pro nás stal nejen prací, ale především vášní, o kterou se chceme dělit. Jako přímí pěstitelé a výrobci můžeme nabídnout velmi výhodné ceny při zachování vysoké kvality. Překvapilo nás, kolik mýtů o olivovém oleji mezi lidmi koluje. Chceme olej nejen nabízet za přijatelnou cenu, ale také pomáhat s osvětou olivového oleje v České republice.

Dočasně vyprodáno

Olivový olej Arbequina 500ml Barcelo

189,90 Kč
379,80 Kč za 1litr

Jemná a zároveň intenzivní sametová chuť po zeleném jablku, mandlích, s odstíny po čerstvě nakrájených bylinkách. V ústech sladká ovocná chuť s příjemně aromatickým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně. Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná. Arbequina je odrůda ovocné, jemně nasládlé chuti, jejíž použití je spíše ve studené kuchyni. Její plody jsou malé, ale obsahují velké množství oleje. Z tohoto důvodu se tato odrůda využívá hlavně na výrobu olivového oleje, ale malá část sklizně se používá i na nakládané olivy, které najdete v naší nabídce. Její lahodná chuť se dobře kombinuje s rajčaty, vejci, rybími pokrmy nebo jen tak jednoduše s pečivem.

Olivový olej Picual 500ml Barcelo Manufacture

189,90 Kč
379,80 Kč za 1litr

Osloví Vás bohatou vůní čerstvě posečené trávy a bazalky. V ústech se projeví intenzivní ovocnou chutí s náznaky rajčat a broskví, a s pronikavě aromatickým pepřovým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně. Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná. Picual je odrůda velice intenzivní a aromatická, která exceluje jak v teplé, tak studené kuchyni. Její jemná nahořklost značí vysoký obsah antioxidačních polyfenolů a je přirozeným ukazatelem kvality. Plody Picualu, díky jejich silné chuti a vysokému množství šťávy, používáme výhradně na produkci extra panenského oleje. Picual je mnohými znalci považován za nejlepší z nejlepších a možná proto je nejpopulárnější odrůdou pěstitelů ve Španělsku. Jeho intenzivní a lahodná chuť se dobře kombinuje k hovězímu, zvěřině, rybám, ale i do salátu, nebo jen tak jednoduše s pečivem.