Cizrně se také někdy říká římský hrách. Je to luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Připravíte ji za chvilku a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Vyzkoušejte ji v biokvalitě.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Celozrnné české těstoviny, bezvaječné. Vlasové nudle z celozrnné žitné mouky jsou vynikající zavářkou do všech druhů polévek a vývarů.
Z kukuřičné krupice lze připravit jak tradiční knedlíčky a nejrůznější zavářky do polévek, tak i netradiční exotická jídla. Je hlavní surovinou pro přípravu polenty.
Připravte si domácí popcorn v biokvalitě. Můžete ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka k filmu. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce. Popis Promíchejte s trochou soli a dobrého oleje. Potom vypukejte v mikrovlnce nebo v hrnci s poklicí. Nebojte se ho ochutit - nic to není! Popcorn je tradiční pochoutka z Ameriky. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. V Mexiku si ho lidé vyráběli už před 9000 lety. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano. Využití: sladký barevný popcorn - v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat, 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu pomalu zahřívejte v hrnci, až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny, barvu získáte z barvy sirupu nebo do směsi dejte potravinářské barvivo, směs vařte 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby slaný popcorn - máslo smíchejte s utřeným česneke, solí a čerstvými bylinkami, dejte ho na dno kastrolu, zasypte kukuřicí a nechte vypukat, po prvním pukanci hrncem zatřeste dekorace - popcorn má zajímavý tvar jakoby bílého květu, zajímavě vypadá například nalepený na věncích Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Italské těstoviny z tvrdé pšenice durum, které vynikají autentickou chutí i texturou, typickou pro tradičně vyráběné italské těstoviny. Jsou vyrobeny z evropské pšenice vypěstované podle zásad ekologického zemědělství bez použití kontroverzních pesticidů.
Italské těstoviny z tvrdé pšenice durum, která byla jen částečně vymleta. Obsahují tedy část vlákniny a dalších živin, o které je bílá mouka úplným vymletím ochuzena, ale nemají typickou, pro někoho rušivou, chuť celozrnných těstovin. Tyto těstoviny vynikají autentickou chutí i texturou, typickou pro tradičně vyráběné italské těstoviny. Jsou vyrobeny z evropské pšenice vypěstované podle zásad ekologického zemědělství bez použití kontroverzních pesticidů. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Italské těstoviny z tvrdé pšenice durum, které vynikají autentickou chutí i texturou, typickou pro tradičně vyráběné italské těstoviny. Jsou vyrobeny z evropské pšenice vypěstované podle zásad ekologického zemědělství bez použití kontroverzních pesticidů. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Sušené těstoviny z celozrnné pšeničné mouky v biokvalitě. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Špaldové kernotto jsme pro Vás vymysleli a zpracováváme ho v našem bio mlýně obrušováním zrn pšenice špaldy. Náš jedinečný produkt si oblíbíte. Není potřeba ho dlouho máčet ani vařit, chutná báječně. Díky tomu, že jsou kroupy téměř celá zrna, mají vysoký obsah vlákniny, čímž podporují trávení a pomáhají při redukci hmotnosti. Kernotto je výbornou a stále modernější přílohou, vykouzlíte z něho neodolatelná zdravější rizota (špaldota), nákypy, nádivky, je vhodné k zapékání nebo do sálátů a pomazánek.
Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně. Popis Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Celozrnná špaldová krupice na tu nejlahodnější krupicovou kaši. Celozrnná špaldová krupice - to je pro nás nezbytnost. Zamilují si ji nejen vaše děti ale i vy. Protože s ní bude vaše ranní krupicová kaše vydatnější, výživnější, voňavější. My totiž víme, jak špaldu nejlépe vyloupat, vyčistit a namlít. Nespokojte se s průmerem, dopřejte si to nej a vařte s námi. Naše špaldová krupice na mnoho způsobů - zavářka do polévky, zahuštění omáček či těsto na knedlíky, noky či placky a mnoho dalšího.
Český produkt. Bezvaječné sušené těstoviny z celozrnné pšenice v biokvalitě. Těstoviny jsou obarvené špenátovým pudrem a pudrem z červené řepy. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Bezvaječné rýžové těstoviny v biokvalitě. Vhodné do polévek a exotických receptů.
Velká zelená čočka v bio kvalitě. Rychlá příprava, uvaříte ji i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Žlutý půlený hrách v biokvalitě. Rychlá a snadná příprava, není třeba ho předem namáčet. Hodí se do polévky, pomazánky nebo jako příloha.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Popis Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla. Rozdíl oproti běžnému kuskusu téměř nepoznáte! Naopak - zdá se kypřejší, pěkně si drží tvar a má plnou chuť. Využití: příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem kuskusovník - příklad, jak kuskus zapéct, najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10 zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Tato špičková mléčná rýže snadno vstřebává tekutinu a po uvaření je měkká a krémová. Je vynikající pro přípravu mléčné rýže, rýžových nákypů a dalších sladkých pokrmů. Země původu: Itálie Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1504 kJ/354 kcal Tuky 0,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 80 g z toho cukry 0,2 g Vláknina 1,0 g Bílkoviny 6,7 g Sůl 0,01 g
Zelený hrách loupaný a půlený má výhodu, že je rychle uvařený. Nemusíte ho předem namáčet, jen propláchnout. Skvělou krémovou polévku nebo kaši vykouzlíte za pár minut. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Kuskus se sušenými rajčaty - bleskový oběd do hrnku, do misky na zalití, když spěcháte, když máte chuť, když se chcete najíst s kamarádem. Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami. Chuť vyzrálých rajčat nás okouzlila a inspirovala k vytvoření této směsi. Rychlá a jednoduchá příprava: Zalijte vroucí vodou,zakapte olivovým olejem, nechte 5 minut odstát a načechrejte vidličkou. Naše tipy na přípravu: Kuskus můžete doplnit sýrem, třeba balkánským, fetou, parmazánem apod. Kuskus je výborný s restovanou zeleninou nebo třeba s kuřecím masem. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v biokvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje.
Černá čočka beluga je oblíbená pro svou typickou chuť a rychlou přípravu bez namáčení. Její drobné černé oválky dodávají pokrmu zajímavý vzhled. Používáme ji do salátů, rýžových a těstovinových jídel i jako přílohu. Při přípravě ji propláchneme studenou vodou a vaříme asi 20 minut. Solíme až po uvaření. HMOTNOST: 300 g ZEMĚ PŮVODU: Kanada UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Cizrna neboli římský hrách je oblíbenou luštěninou Blízkého východu a základem oblíbeného falafelu a pomazánky hummus. Vařenou cizrnu používáme do zeleninových směsí a kari, za studena do salátů či rozmixovanou jako základ vynikajících pomazánek. Při přípravě namočíme cizrnu přes noc a v té samé vodě vaříme cca 2 hodiny do měkka nebo v papiňáku cca 25 minut.
Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himalájí. Basmati je také přirozeně bezlepková.
Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.