Trvanlivý celozrnný žitný chléb, bez konzervačních látek.
Žito jako obilovina je velmi cennou potravinou, z hlediska vlivu na lidský organismus mnohem příznivější složení, než ostatní obiloviny. Má, mimo jiné vysoký obsah vlákniny, čímž příznivě působí na trávení. Celozrnný Brick chléb navíc obsahuje i slunečnicové semínka, které jsou zodpovědné za produkci červených krvinek, podporují krevný oběh a snižují riziko výskytu srdečně-cévních onemocnění. Žito rovněž obsahuje lepek, sice v mnohem menší míře, než právě pšenice, ale přesto není celozrnný žitný chléb vhodný pro bezlepkovou dietu.
Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
TRVANLIVÝ KŘUPAVÝ CELOZRNNÝ CHLÉB PŠENIČNO-ŽITNÝ, CELOŽITNÝ NEBO CELOŠPALDOVÝ Pšenično-žitné křupavé chleby pečeme zatím v 5 chuťových variantách ( s cibulkou a slunečnicí, se sýrem tofu, dýňové s paprikou nebo se sýrem, s italským kořením), celožitné bez příchuti a celošpaldové prozatím s dýňovým nebo chia semínkem, chystáme ale další druhy- i nasladko. Tyto chlebíky jsou pečené nasucho v peci (nesmažené) a mají výbornou chuť jako křupavé chipsy. Do poznámek při objednávce prosím zadejte o jaký druh křupavého chlebu máte zájem.
Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Chléb vyrábíme řemeslným způsobem z u nás 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto – našimi předky běžně užívanému procesu – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.
Chuť: - chléb chutná a voní po žitě a kvasu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: tmavý kynutý chléb středně hutná konzistence pružná střídka hladká měkká kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Pasecký chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu.
Podmáslový chléb vyrábíme tradičními postupy za pomoci moderních pečících technologií. Chuť: - chléb chutná a voní podmáslím - chuť je umocněná pšeničným kvasem a vysokým obsahem podmáslí a syrovátky
Olivový chléb vyrábíme řemeslným způsobem z kvalitní pšenice a krájených černých oliv. Chléb prochází procesem zdlouhavého zrání, který zvyšuje kyprost chlebu po celou dobu jeho trvanlivosti. Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici a černých olivách - chuť chlebu je zvýrazněna procesem zdlouhavého zrání
Chuť: - chléb chutná a voní podmáslím - chuť je umocněná pšeničným kvasem a vysokým obsahem podmáslí a syrovátky Charakteristika: - kynutý bílý chléb - kyprá konzistence - pružná střídka - měkká vypečenější kůrka - chutný po celou dobu trvanlivosti
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici, žitě, kvasu a vlašském ořechu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace
Řemeslný 100% celozrnný žitný chléb, vyráběný tradičními postupy.
100% žitný řemeslný chleb s olivami a semínkami
Chléb z Koláčkovy řemeslné pekárny s převládající chutí žita. Chleba Jenom Žito vám zajisté zpříjemní vaši ranní snídani s rodinnou.
Stoprocentní žitný chléb zadělávaný žitným kváskem. Žitné těsto v sobě váže hodně vody, takže je víc tekuté a nedrží tolik tvar. Také nedokáže vytvářet tak nadýchanou strukturu, jako to umí lepkotvorné bílkoviny v pšeničném bochníku. S kváskem si zase při pečení musíte pohrát víc než s kvasnicemi. Jenže, když žitnou cihlu ochutnáte, zapomenete na všechny pekařské starosti světa! Nádherně chlebově voní, je kyprá, má po kvásku krásně nakyslou chlebovou chuť a nesníte-li ji na posezení, vydrží vám dobrá několik dní. Když už jednou začnete v kváskové jízdě, pokračujte naším kváskovým chlebem s čerstvou řepou nebo naším německým kváskovým.
Chléb chutná po olivách a polosušených rajčatech. Světlý kynutý chléb, kyprá konzistence, pružná střídka a rozpraskaná křupavá kůrka, chléb vyrábíme řemeslným způsobem, prochází procesem zdlouhavého zrání.
Chuť: - chléb chutná a voní po žitě a kvasu - chuť kvalitního žita je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace - jedinečná a velmi lahodná vysoká vypečená rozpraskaná kůrka Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chleba. Chléb vyrábíme řemeslným způsobem z u nás 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto, našimi předky běžně užívanému, procesu je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici, kvalitním žitě, kvasu, smažené cibulce a semínkách - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem, procesem fermentace a procesem zdlouhavého zrání Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Chléb prochází mj. procesem zdlouhavého zrání, který zvyšuje kyprost chlebu po celou dobu jeho trvanlivosti. Chléb vyrábíme z u nás 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto – našimi předky běžně užívanému procesu – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.
Poctivý kváskový 100 % žitný chléb, vyráběný tradičními řemeslnými postupy s využitím nejmodernější technologie pečení, která minimalizuje vznik takzvaných provozních kontaminantů. (Provozní kontaminanty jsou látky, které vznikají jako nežádoucí produkt při výrobě potravin. Některé z nich působí genotoxicky a karcinogenně (např. akrylamid a furan) a právě pečivo je jedním z hlavních dietárních zdrojů těchto látek. Jejich výskyt v potravinách se dá snížit např. vhodnými opatřeními v technologii výroby. Obrovský preventivní význam to má u potravin, které jsou konzumovány často a v objemově velkém množství – typicky právě pečivo.)
Řemeslný 100% žitný chléb v BIO kvalitě, vyráběný tradičními postupy s příchutí mrkve.
Pohankový chlebík s žitnou moukou z přírodního žitného kvásku, který má po upečení tvrdou kůrku a doměkka propečený a vláčný vnitřek s lahodnou chutí.
Chuť: chléb chutná a voní po žitě, kvasu, sladu a koriandru chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: hutná konzistence pružná střídka rozpraskaná vypečená kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Borodinský chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky, fermentovaného sladu a koriandru a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Složení: mouka žitná fermentovaná mouka pšeničná chlebová ječný, pšeničný, špaldový a žitný slad fermentovaný pšeničné otruby fermentované koriandr fermentovaný vlastní dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas chmelová silice cukr kmín, sůl, voda Alergeny: - 1