Tahle kombucha není ledajaká – kromě celých lístků bio zeleného čaje Gunpowder do ní přidáváme taky filtrovanou kávu arabica. Má tudíž zvlášť povzbuzující účinky díky kofeinu a pozitivní vliv na zažívání díky fermentaci. Sladíme jí jak jinak než ovocnou šťávou a pro extra osvěžující chuť přidáváme kapku citronu – a to je vše. Teda kromě milionů bacilů z kombuchové rodiny!
Pomerančová limonáda Bloody Orange je jako sluneční svit ze Sicílie v láhvi - čerstvá šťáva z bio červených sicilských pomerančů fermentovaná probiotickými kulturami a doslazená jablečnou šťávou - nic víc. Červené pomeranče svoji rubínovou barvu získávají díky tamnějšímu podnebí, vytvaří totiž více antioxidantů, které jsou zvlášť prospěšné pro náš metabolismus. Do limonády nepřidáváme aroma ani cukr.
Fizzy Ginger je nová limonáda od značky Bacilli a to znamená jediné: je plná probiotik a v bio kvalitě. Obsahuje čerstvě vymačkanou šťávu z citronů a zázvoru, která si zachovává veškeré vitamíny, protože není tepelně upravená. Prošla kontrolovaným procesem fermentace, který ji kromě probiotik obohatil i o spoustu jemných přírodních bublinek. Slazena je koncentrovanou jablečnou šťávou. Jednoduše limonáda, kterou můžete pít bez výčitek. Pozor! Limonáda není pasterovaná a stále kvasí. To znamená, že jakmile ji vyndáte z lednice, může po chvíli v teple vytéct i bez otevření. Na to prosíme dbejte hlavně při přenášení. Před prvním otevřením může výrazně pěnit - otevírejte opatrně :)
Do rodiny Bacilli přibyla nová limonáda! Její chuť Vás zaručeně přenese do dětství, kdy se každému v očích objevily jiskřičky už jen při pohledu na sklenici plnou této růžové perlivé radosti. Ano, máme malinovku! Fermentovanou malinovou limonádu jsme vyvíjeli s láskou a trpělivostí, aby její složení i chuť byly přesně takové, jak si správnou malinovku představujeme. Z pravých malin a bez aromat. Prošla kontrolovaným procesem fermentace, který ji kromě probiotik obohatil i o spoustu jemných přírodních bublinek. Slazená je pouze koncentrovanou jablečnou šťávou a jelikož není pasterovaná, zachovává si veškeré vitamíny. Jednoduše limonáda, kterou můžete pít bez výčitek. Pozor! Limonáda není pasterovaná a stále kvasí. Jakmile ji vytáhnete z lednice, může po chvíli v teple vytéct i bez otevření. Před prvním otevřením může výrazně pěnit, otevírejte proto prosím opatrně.
Cidre - perlivý jablečný alkoholický nápoj
Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska. Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli kōji - plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině. Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty. Naše základní bio miso je světlé, sladko-slané, jemně namleté a má mnohostranné využití jako ochucovací pasta. Koji jsme vypěstovali na celozrnné bio rýži a jako protein jsme vybrali český bio hrách. Pak obsahuje jen sůl a nic víc! Můžete ho použít jako základ na polévku nebo dochucovadlo do omáček, zálivek, na zeleninu nebo kamkoliv, kam si slanou umami chuť žádáte. A pozor, je návykové!