Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, oříšky či sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva. V nabídce máme jak naše vlastní výrobky značky bio*nebio, tak jiné značky. Mezi ně patří například RAPUNZEL, VIVANI, KAOKA, Blue&Yellow, RIZOPIA, BEUTELSBACHER, DiCaf a Berchtesgadener Land Molkerei.
Tato vynikající veganská zmrzlina je sametově krémová a zároveň hutná a poctivá. Neobsahuje žádné zbytečné přisady, přidaný tuk, aromata a podobně. Má čokoládovou, lehounce kokosovou chuť a je skvělá samotná nebo různě dochucená (lesním ovocem, oříšky, rostlinnou šlehačkou...).
Kokosový sirup je přírodní sladidlo získané zahuštěním nektaru květů kokosové palmy. Má velmi příjemnou sladkou chuť do karamelova. I když se získává z kokosové palmy, jeho chuť nepřipomíná kokos ani vzdáleně. Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní.
Tato sladká kukuřice byla vypěstována bez GMO a chemických postřiků. Ihned po sklizni se hluboce zamrazí a díky tomu si uchová svou chuť i živiny. Jemná sladká kukuřice se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, do polévek a omáček. V salátech skvěle vynikne její typická sladká chuť. Pěstování podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství podporuje jak přirozenou úrodnost půdy, tak rozmanitost rostlinných a živočišných druhů.
Tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že neobsahují přidaný cukr ani žádné jiné sladidlo, sůl či přídatné látky. Jsou vyrobeny pouze z kukuřice a jsou tedy přirozeně bezlepkové. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. Používáme jako běžné kukuřičné lupínky: s mlékem, jogurtem či sojovým nápojem. Mají nevýraznou chuť lehce po kukuřici a obvykle vyžadují dochucení dle vlastní volby - rozinkami, přírodním třtinovým cukrem, medem, javorovým sirupem.
Tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že jsou vyrobeny pouze z kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. Používáme jako běžné kukuřičné lupínky: s mlékem, jogurtem či sojovým nápojem. Mají nevýraznou chuť lehce po kukuřici a obvykle vyžadují dochucení dle vlastní volby - rozinkami, přírodním třtinovým cukrem, medem, javorovým sirupem... Půlka zralého banánu dokáže dostatečně osladit misku kukuřičných lupínků!
Bio verze oblíbených kuřecích nuget obsahuje kuřecí maso z ekologických farem s certifikací Naturland a vejce jsou od slepic z ekologického volného chovu. Dochucené jsou směsí zeleniny a koření. Můžeme je připravit jako hlavní jídlo nebo jako křupavou sytou svačinu.
S Bio kypřícím práškem z vinného kamene budou vaše moučníky lehké jako peříčko a nadýchané jako obláček. Bio kypřící prášek z vinného kamene je bezlepkový i bezfosfátový. Vhodný při Low Carb.
Tato loupaná na velké kusy krájená rajčata naložená v rajčatové šťávě byla vyrobena v Itálii z čerstvých bio rajčat uzrálých na slunci do červena. Během šetrné přípravy si rajčata uchovávají přirozenou chuť, zvýrazněnou naložením do šťávy z rajčat. Jsou vynikající do omáček na těstoviny, do zeleninových pokrmů, na pizzu...
Tyto ručně sbírané maliny se ihned po sklizni hluboce zamrazí, aby si uchovaly svou chuť a živiny. Mražené maliny se výborně hodí do domácích sorbetů a zmrzlin, koktejlů, lassi a smoothies, k přípravě desertů, ale i na pečení. Pěstování podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství podporuje jak přirozenou úrodnost půdy, tak rozmanitost rostlinných a živočišných druhů.
Velké sladké mandle largueta od sdružení drobných farmářů Coato ze slunné Murcie. Díky výrazné chuti jsou skvělé na mlsání i do desertů. Evropské mandle se vyznačují silnější drsnou slupičkou a výraznou mandlovou chutí. Tyto mandle byly tříděny nejen strojově pomocí optického senzoru, ale také ručně na pásu tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Mandle byly sušeny při teplotě nižší než 42° C pro zachování původní kvality.
Toto mango odrůdy Kent bylo vypěstováno v Peru. Čerstvě sklizené mango se nejprve oloupe a zbaví pecky, nakrájí na kostky a poté rychle hluboce zamrazí, aby si uchovalo chuť i živiny. Mražené mango se výborně hodí do domácích sorbetů, koktejlů, lassi a smoothies, k přípravě desertů, ale i na pečení. Pěstování podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství podporuje jak přirozenou úrodnost půdy, tak rozmanitost rostlinných a živočišných druhů.
Jemná mléčná poleva na zdobení cukroví, polévání bábovek, přípravu desertů a podobně. Neobsahuje žádné náhražkové tuky, ale pouze pravé kakao, mléko a přírodní třtinový cukr. Čokoládu na vaření můžeme použít nastrouhanou do těst nebo rozpuštěnou jako polevu. Příprava polevy: Kousky čokolády necháme rozpustit na vodní lázni. Pro lepší výsledek můžeme nechat vychladnout a opět krátce zahřát.
Italské těstoviny z tvrdé pšenice durum, které vynikají autentickou chutí i texturou, typickou pro tradičně vyráběné italské těstoviny. Jsou vyrobeny z evropské pšenice vypěstované podle zásad ekologického zemědělství bez použití kontroverzních pesticidů.
Popis: Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
Tato celá loupaná rajčata naložená v rajčatové šťávě byla vyrobena v Itálii z čerstvých bio rajčat uzrálých na slunci do červena. Během šetrné přípravy si rajčata uchovávají přirozenou chuť, zvýrazněnou naložením do šťávy z rajčat. Jsou vynikající do omáček na těstoviny, do zeleninových pokrmů, na pizzu...
Na výrobu tohoto protlaku byla použita rajčata odrůdy Mauro Roso, vyšlechtěná tradičními postupy přímo pro použití v ekologickém zemědělství. Tato rajčata uzrála ve slunečné Umbrii a po sklizni byla rychle zpracována. Výrobce protlaku totiž používá pouze plody, které vyrostly na jeho vlastní ekofarmě. Rajčata se tak nemusí po sklizni dálkově transportovat a výrobce má dokonalou kontrolu nad tím, jaké plody při výrobě používá. Během šetrné přípravy si protlak uchovává přírodní chuť a vůni. Samozřejmě neobsahuje přidaný cukr ani zahušťovací látky a je balen ve skle. Tento rajský protlak je ideálním základem rajčatových omáček na těstoviny, klasické rajské omáčky, rajské polévky a dipů, podkladem na pizzu a součástí marinád a zeleninových směsí.
Na výrobu tohoto protlaku byla použita rajčata odrůdy Mauro Roso, vyšlechtěná tradičními postupy přímo pro použití v ekologickém zemědělství. Tato rajčata uzrála ve slunečné Umbrii a po sklizni byla rychle zpracována. Výrobce protlaku totiž používá pouze plody, které vyrostly na jeho vlastní ekofarmě. Rajčata se tak nemusí po sklizni dálkově transportovat a výrobce má dokonalou kontrolu nad tím, jaké plody při výrobě používá. Během šetrné přípravy si protlak uchovává přírodní chuť a vůni. Samozřejmě neobsahuje přidaný cukr ani zahušťovací látky a je balen ve skle. Tento rajský protlak je ideálním základem rajčatových omáček na těstoviny, klasické rajské omáčky, rajské polévky a dipů, podkladem na pizzu a součástí marinád a zeleninových směsí.
Zatímco běžně dostupné rybí prsty se vyrábí z masa bílých ryb, v těchto rybích prstech se používá losos z ekologické akvakultury a to z nich dělá opravdovou pochoutku. Losos se chová v čistých, studených vodách Norska a je krmený kontrolovaným bio krmivem. Zpracování na rybí prsty probíhá v Marenor Varberg v jihozápadním Švédsku. Obalené filety z lososa se předpékají a díky tomu jsou po upečení krásně křupavé. Rybí prsty se můžeme připravit jako hlavní jídlo, ale skvěle poslouží také jako sytá svačina.
Tento olej je lisovaný za studena ze speciální odrůdy slunečnicového semínka, které poskytuje olej bohatý na jedenkrát nenasycenou kyselinu olejovou.
Snídaně Inků je směs 4 druhů semínek: zlatého lnu, hnědého lnu, sezamu a chia semínek. Používáme ji po lžičkách do nápojů, kaší, jogurtů a podobně k rychlému zasycení a vylepšení nutriční hodnoty pokrmu. POUŽITÍ: Jednu lžičku směsi přidáme do sklenky ranního smoothies, jogurtu, müsli či kaše a necháme 10 minut odstát. Směs můžeme také namočit přes noc ve 4 lžících vody a ráno použít. AKCE - -60% po minimální trvanlivosti
Tato ovocná zmrzlina neboli sorbet vyhlášené salzburské zmrzlinárny obsahuje štědrou dávku voňavých zralých jahod (45 %) a je velmi osvěžující především v horkých letních dnech. Zmrzlina neobsahuje mléko a je tedy vhodná i pro vegany.
Tato ovocná zmrzlina neboli sorbet vyhlášené salzburské zmrzlinárny obsahuje štědrou dávku manga (40 %). Jeho jemná a lahodná chuť je velmi příjemná a osvěžující v horkých letních dnech. Zmrzlina neobsahuje mléko a je tedy vhodná i pro vegany.
Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
Křupavé tortilla chipsy Acapulco jsou vyrobeny z geneticky nemodifikované kukuřice z ekologického zemědělství. Ke smažení není použitý palmový tuk, ale slunečnicový olej lisovaný ze speciálního druhu slunečnice, který je vhodný pro smažení. Výsledkem jsou chipsy výborné chuti i konzistence. Obsahují i méně soli než většina podobných produktů na trhu.
•Křupavé tortilla chipsy Acapulco jsou vyrobené z GMO-free kukuřice, protože GMO je v ekologickém zemědělství zakázáno. Smažené nejsou na palmovém tuku, ale na slunečnicovém oleji, lisovaném ze speciálního druhu slunečnice, který je vhodný ke smažení. Ochucené jsou směsí koření a sušené zeleniny, jogurtu a mléka. Výsledkem jsou chipsy výborné chuti i konzistence.
Pro výrobu tohoto tvarohu bylo použito odtučněné mléko, ke kterému byl přidán přírodní enzym laktáza. Ten rozštěpí přítomný mléčný cukr (laktózu) na jednodušší cukry, a proto je tento tvaroh vhodný i pro osoby trpící laktózovou intolerancí. Tento typický bavorský tvaroh je připraven tradičním způsobem a použité mléko pochází výhradně z prověřených alpských ekologických statků. Dobré zacházení se zvířaty a přírodní krmivo jsou základem tohoto tvarohu. Vyznačuje se krémovitou a hustou konzistencí a typickou jemnou chutí. Je vynikající pro přípravu pomazánek a dětských krémů (pacholíčků). Tvaroh Berchtesgadener Land je vyroben z mléka od volně se pasoucích krav, jež si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí. To se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Mléko má smetanovější nažloutlou barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni. VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
Tyto zelené fazolky pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství a byly tedy vypěstovány bez GMO a chemických postřiků. Fazolky se sklízí čerstvé a poté se hluboce zamrazí. Díky tomu si zelenina udrží svou chuť a živiny. Fazolky se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, nebo do polévek. Skvěle chutnají také v salátech. Pěstování podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství podporuje jak přirozenou úrodnost půdy, tak rozmanitost rostlinných a živočišných druhů.
Extra kyselé pocukrované ovocné želé ve tvaru bobulí ochucené šťávami z různých druhů boulí a ovoce. Bez želatiny, slazené přírodním třtinovým cukrem a obarvené výtažky z rostlin. A navíc v biokvalitě. Je vhodné pro celiaky a na rozdíl od běžných želé bonbónů i pro vegany.
Bio želé ČERVÍCI vegan ÖKOVITAL 100 g Dvoubarevné želé bonbóny ve tvaru červíků ochucené šťávou z višní, ananasů, jablek a pomerančů v biokvalitě. Neobsahují želatinu, slazené jsou přírodním třtinovým cukrem, ochucené ovocnými šťávami a obarvené výtažky z rostlin. Jsou vhodné pro celiaky a vegany.
Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.