Strouhaný kokos se získává z dužiny kokosového ořechu a je běžnou součástí především sladkých jídel. Kokos má typickou aromatickou vůni, která dodá vašim pokrmům exotický nádech
Kokosové ořechy, ze kterých je získáván náš strouhaný kokos, se pěstují tradičním ekologickým způsobem. Kokosy jsou rozlousknuty a po odstranění hnědé slupky nastrouhány, ošetřeny vodní parou a šetrně usušeny. Strouhaný kokos používáme nejen na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů, ale i do asijských kari směsí a jiných slaných pokrmů.
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Hodí se do salátů, příloh, pečiva či kaší.
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Černé sezamové semínko je velmi všestranné.
Banánové chipsy se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v kokosovém oleji. Jsou sladké a křupavé. Výborně chutnají samotné, lze je ale i přidat do kaší nebo sladkého pečiva.
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.
Sušené plody vinné révy v biokvalitě. Chutné jsou samotné, lze je ale použít i při pečení a vaření. Mají výraznou sladkou chuť, která je silnější než u ostatních druhů rozinek.
Obsahují řadu antioxidantů a minerálních látek - vápník, železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor. Charakteristická vlastnost pro tyto semena je výborná schopnost na sebe vázat vodu.
Obsahují řadu antioxidantů a minerálních látek - vápník, železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor. Charakteristická vlastnost pro tyto semena je výborná schopnost na sebe vázat vodu.
Banánové chipsy se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v kokosovém oleji. Jsou sladké a křupavé. Výborně chutnají samotné, lze je ale i přidat do kaší nebo sladkého pečiva.
Ušetřete svět zbytečného plastu! Nakupte si své oblíbené suroviny do recyklovaných papírových sáčků. Zboží objednáte na váhu, gramáž vyberete tak, jak jste zvyklí. Chcete-li 100 gramů, dejte do košíku 1 kus, chcete-li 200 gramů, 2 kusy zboží a tak podobně. Naši pracovníci odsypou suroviny ze speciálních nádob přímo do sáčku, zváží a přibalí k nákupu. Použité sáčky pak můžete vrátit našemu kurýrovi a my se postaráme o důkladnou recyklaci. Více informací naleznete zde
Plátky sušeného manga. Skvělý pamlsek i náhrada čerstvého ovoce. Přidejte do kaší i do müsli.
Toto lněné semínko bylo vypěstováno v Itálii a po nadrcení bylo bez dalších úprav rychle zabaleno. Má jemnou neutrální chuť a je bohaté na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny (23 g na 100 g). Tělo dokáže cenné látky přítomné ve lněném semínku zpracovat lépe z nadrceného semínka. Semínko má vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné jej konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jeho množstvím. Drcené semínko je ideální na pečení, do müsli, jogurtu, smoothies, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně. Popis Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Sušené sladké meruňky nesířené. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.
Arašídy nabízíme v té nejpřirozenější formě - nepražené, nesolené a v biokvalitě. Nekvalitní burské oříšky mohou obsahovat velmi nebezpečné přírodní toxiny, z nichž nejznámější jsou aflatoxiny. Pro ochranu zákazníka je každá šarže před naloděním testována na aflatoxiny, a pokud by nevyhověla požadavkům velmi přísných norem, byla by celá zásilka odmítnuta. Burské oříšky nejsou ve skutečnosti ořechy, ale luštěnina. Mají však podobné množství a složení tuků jako oříšky, což znamená vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Stejně jako ostatní luštěniny, i burské oříšky mají schopnost stabilizovat hladinu krevního cukru a insulinu. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Tyto kešu oříšky jsou šetrně pražené horkým vzduchem tak, aby se lehce zvýraznila jejich chuť. Jsou výtečné jak samotné, můžeme je však použít i v kari směsích, smažené rýži a různých sladkostech. Rozmixováním získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty a podobně. Z pražených kešu oříšků můžeme vyrábět i lahodné kešu "mléko".
Tato brusnice klikva aneb lidově kanadské brusinky není na rozdíl od konvenčních brusinek sířena a je slazen pouze čistou jablečnou šťávou. Má příjemnou, sladkou a lehce nakyslou chuť. Kanadské brusinky se používají v kuchyni po staletí. Přidáváme je do kaší, müsli směsí, jogurtů a sladkých těst (štoly, vánočky...). Dají se mlsat i samotné nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků. Skvěle se hodí k divočině a drůbeži, kdy je přidáváme buď do omáčky nebo posypeme maso na talíři. HMOTNOST: 400 g ZEMĚ PŮVODU: Kanada
Vzácnější druh ořechů s chutí podobnou vlašským ořechům, jsou ale jemnější a lehce máslové. Využít je můžete podobně jako ořechy vlašské. Nejvíce vyniknou v kombinaci s ovocem, sýry a v zeleninových salátech.
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Můžeme je mlsat samotné, použít v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražit s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Loupané konopné semínko v biokvalitě. Je měkké a má příjemnou máslovitou chuť. Je vhodné k přímé konzumaci, není třeba ho namáčet nebo pražit. Připravíte z něj chutné máslo, sýr nebo pesto.
Vlašské ořechy jsou výborné na mlsání, do stolních směsí oříšků a sušeného ovoce i na pečení. Naše ořechy byly vypěstovány v ekologickém sadu a nebyly tudíž ošetřovány kontroverzními postřiky. Po sklizni byly usušeny bez použití tepla, ručně vyloupány a roztříděny. Baleny jsou v malých šaržích pro maximální čerstvost. Po otevření sáčku doporučujeme skladovat dobře uzavřené v ledničce a rychle spotřebovat.
Sušené mango je velmi všestranná pochoutka. Nakrájené ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků působí velmi dekorativně, můžeme je mlsat i samotné a děti milují typickou nakysle sladkou chuť tohoto zdravého „lízátka“. Nejširší možnosti použití mají však plátky manga zalité horkou vodou a ponechané několik hodin odstát. POUŽITÍ: Sušené mango je vynikající namočené několik hodin ve vodě - buď přímo jako skvělý mangový kompot bez cukru, namixované do desertů (se šlehačkou, jogurtem, tvarohem, piškotami...) nebo rozmixované s banány, jablky, kokosovým mlékem a podobně jako hustý ovocný nápoj (smoothie) nebo přesnídávka. Rozmixované mango je velmi tuhé a zahustí pokrm, takže pokud rozmixujeme například banán s namočeným mangem bez vody, získáme hustou ovocnou přesnídávku. Pokud přidáme vodu, ve které bylo mango namočeno, získáme ovocný koktejl. A přidáme-li navíc kefír či jogurt (a podle chuti dosladíme), získáme mangovo banánové lassi. Ke všem těmto lahůdkám se hodí i špetka pravé vanilky nebo trocha strouhaného kokosu.
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Mandle jsou u nás dobře známé a velmi oblíbené. Mají typickou jemnou sladkou chuť, takže se dají jíst samotné. Připravíte z nich ale i sladké dobroty a exotické speciality. Mandle se hodí i pro výrobu domácího mandlového mléka. V biokvalitě.
Pistácie jsou oblíbené oříšky krásné zelené barvy a výjimečné chuti. Jako pražené a solené jsou skvělou pochoutkou pro mlsání. Po vyloupnutí připomínají pistácie piniové oříšky. Díky své výrazné chuti patří mezi velmi oblíbené oříšky. Mají charakteristickou zelenou barvu a často se z nich připravují výtečné dezerty nebo zmrzliny. Pistáciemi jsou pokrmy běžně také obarvovány přírodním způsobem. Pistácie pochází ze stromu řečík pistáciový, kterému se někdy také říká pistácie pravá. Původem je tento strom z Asie a Blízkého východu, dnes se hojně pěstuje především v USA, Turecku a Íránu. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin, které vyhovuje spíše sušší subtropické klima.