Díky svým úžasným vlastnostem je fenykl oblíbený nejen u maminek a dětí. Svou nasládlou a kořeněnou chutí se fenykl výborně hodí jako digestiv po vydatné hostině. Čaj z fenyklu je znám především pro své léčivé účinky při zažívacích obtížích, ale pomáhá i na kašel a podporuje vylučování mateřského mléka. Jeho sladká vůně s nádechem lékořice nebo anýzu nám připomíná čerstvě upečený chléb. Při zalití horkou vodou se nálev obarví do tmavě slámové barvy. Pro své zahřívací účinky je vhodný jako teplý nápoj v zimě a v létě s kapkou citronové šťávy skvěle zažene žízeň. Kdo chce, může si čaj lehce osladit, což ovšem díky jeho sladké vůni není vůbec nutné.
Citron v kombinaci s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor s pepřem pak dodají jemnou ostrost.
Hřebíček by neměl chybět v žádné domácnosti a ani v žádném zimním svařáku. Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti.
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto chilli, jehož ostrost se označuje číslem 6. Hodí se do těstovinových omáček nebo pro přípravu marinád. Také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli omáčku, která se výborně hodí ke zmrzlině i pikantnímu kuřeti. Míra ostrosti je na každém balení vyznačena pomocí stupnice 0-10.
Pokud milujete ostré, zažijete s tímto chilli pěkně horké chvilky. Díky své ovocné vůni se zdá být chilli jemnější, na škále ostrosti se ale pohybuje mezi 6 až 10. Rozemleté papričky chilli vás určitě rozpálí. Určitě jej znáte z Chilli con carne nebo pálivého guláše. Nebojte se také špetku přidat do sladkých dezertů.