Nechte stres všedního dne za vámi a užijte si příjemný večer. Šálek výborně osvěžující bylinné směsi a hezkému večeru nestojí nic v cestě! Nejlépe si jej užijete v kruhu vašich blízkých přátel! Celé lístky zaručují svěží a plné aroma. Obsah přírodních éterických olejů během skladování nemůže ze sáčku uniknout. Teprve bezprostředně před použitím byste měli bylinky prsty nalámat.
Popis: Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
To je neuvěřitelná jarní lehkost a svěžest. Již po prvním doušku se vám rozbuší srdíčko štěstím. Tento bylinný čaj, který svádí citrónovými tóny máty a verbeny, si nenecháte jen pro sebe, ale ihned se s ním podělíte i se svými přáteli. Příjemná sladkost a vůně květin dělá tuto čajovou směs velmi harmonickou. Také díky kopřivě, malinovým listům, měsíčku, chrpě nebo slunečnici ucítíte jaro ve svých šálcích.
Neobejde se bez něj čočka na kyselo, rajská omáčka ani účes nejednoho římského potentáta. Je symbolem vítězství a slávy. Ne nadarmo nosil věnec z vavřínu na hlavě také římský císař Ceasar. V průběhu let se pak bobkový list prosadil i jako koření. Má nasládlou chuť a balzamickou vůni podobnou muškátům. Jeho chuť nejlépe ladí s jehněčím, hovězím masem či zvěřinou. Vychutnáte si ho ale i v polévkách, omáčkách a zeleninových ragů. Lístky bobkového listu můžete nasekat nebo povařit v celku. Před podáváním je vhodné je však vyjmout. Nebo je můžete do jídla vložit v pytlíčku z přírodního materiálu, kam můžete přidat další větší kousky koření, jako je například skořice, nové koření nebo jalovec, a ten na závěr jednoduše vyndáte. Bobkový list patří také mezi jednu z bylinek, které se používají do takzvaného bouquet garni, což je svazeček bylinek, jež se vaří po celou dobu s pokrmem a jídlu dodává nezapomenutelnou bylinkovou chuť a vůni.
Brusinkový požitek – ovocný čaj – „báječná chuť pro všechny smysly“. Tato směs se vyznačuje nádhernou barvou čaje a exkluzivní chutí. Díky velkému obsahu brusinek je to ryzí požitek!
Tato zajímavá směs koření skvěle harmonizuje se sladkým i se slanými pokrmy. Růžový pepř jí dává ten správný šmak, jahody s vanilkou se postarají o sladké aroma a maliny k tomu dodávají zajímavý „kyselkavý“ nádech.