Váš nákupní košík je prázdný.

Steinhauser, s.r.o.

Ten umí to a ten zas tohle…

zpíval Jan Werich, který své kumštýřské řemeslo opravdu znal. Steinhauserovi to s masem umí. Po generace - doloženě od roku 1790. Dost dlouhá doba! Zavazuje nás ke kvalitě výrobků a služeb.

Jméno Steinhauser bylo v našem okolí vždy spojeno s čerstvým masem, voňavými uzeninami a úsměvem za pultem. Dnešní značka Steinhauser stojí na našich tradičních základech, je symbolem moderní masné výroby, podniku vlastnícího nejen všechny potřebné národní a mezinárodní certifikáty, ale i statut školicího střediska pro české a evropské veterinární hygieniky. Každodenním standardem je vysoká péče o kvalitu výrobků, hygiena a pořádek v provozu.

Zajímá vás původ několika plátů zabalené šunky? Dohledáme nejen, kdo je vyráběl, ale i jak a z čeho. Vyžadujeme, aby se každý pod svoji práci podepsal. Aby byl na svoji práci hrdý, abychom své výrobky mohli s chutí posnídat i podělit se s vnuky.
Naši historii nám připomínají fotografie a obrazy našich předků. Jistě by byli na současnou firmu Steinhauser hrdí. Jejich pohled nás denně zavazuje!

Z Nového Města do Deblína a Tišnova Ladislav Steinhauser (1907-1969) byl řezník a samostatně začal podnikal s manželkou Annou od roku 1931 v Deblíně nedaleko Tišnova. Zbudoval zde za pomoci strýce Roberta Slováka prodejnu s malou porážkou a výrobou uzenin (legitimace). Byl v pořadí pátým řezníkem ve vesnici. Přesto se zde rychle prosadil a začal zásobovat masem a výrobky i okolí. Jeho syn Ladislav (1928-2004) již jako malý chlapec rozvážel maso na vozíčku taženém psy, později pořídili první auto. V roce 1950 byla firma vyvlastněna, prodejna převzata družstvem Jednota a masná výroba zavřena. Dědeček dále pracoval jako skladník, babička jako dělnice. V roce 1968 se oba vrátili do své prodejny v jejímž domě celý život bydleli. Dědeček však v roce 1969 nečekaně zemřel. Babička ještě sama prodejnu vedla až do svých sedmdesáti let.Táta pracoval jako učitel na odborném učilišti Masného průmyslu v Brně, výrobní náměstek a nakonec do roku 1988 ředitel Jihomoravského průmyslu masného v Brně.
Ladislav Steinhauser (1954) pracoval jako asistent Katedry hygieny a technologie masa Vysoké školy veterinární v Brně. V roce 1990 založil Vydavatelství potravinářské literatury Last a v dubnu 1991 pronajal tišnovské sanitní jatky. Spolu s tátou zahájili rekonstrukce objektu a výstavbu masné výroby.
V říjnu 2014 předal řízení firmy synovi Ing. Ladislavu Steinhauserovi.

Anglická slanina 1kg Steinhauser

2,89 Kč
28,90 Kč za 10 dkg

Vyberte si množství po 5 dkg a my vám nakrájíme skvělou anglickou slaninu z Brněnského řeznictví.

Dočasně vyprodáno

Dětská šunka svačinka, plátky 100g

36,90 Kč
369,00 Kč za 1kg

Šunka nejvyšší jakosti Velikost balení: 100g Ocenění: Česká cechovní norma, Dětská chuťovka

Florentino s lískovými ořechy Steinhauser

3,49 Kč
34,90 Kč za 10 dkg

Vyberte si množství po 5 dkg a my vám nakrájíme neopakovatelné Florentino s oříšky.

Hovězí falešná svíčková Steinhauser

219,95 Kč
439,90 Kč za 1kg

Falešná svíčková pérko je křehký a měkký kousek hovězího masa vhodný nejen na grilování, vaření, dušení a steaky, ale i na špízy a tatarský biftek. Balíčky cca 500g

Hovězí mleté Steinhauser

105,95 Kč
199,90 Kč za 1kg

Výsekové maso hovězí, mladý býk Balení cca 530g

Hovězí nízký roštěnec Steinhauser

349,95 Kč
699,90 Kč za 1kg

Nízký roštěnec, známý také jako sirloin steak, vyzrálý 30 dní má velmi libové maso s tukovým krytím. Vhodný zejména pro ty, kterým přijde vysoký roštěnec příliš tučný. Balení cca 500g

Hovězí přední kližka Steinhauser

139,95 Kč
279,90 Kč za 1kg

Jedná se o značně namáhané svalstvo nohou, proto je značně šlachovité. Asi nejtypičtější maso na guláš, vhodné na pozvolné a dlouhé dušení a pečení. Balení cca 500g

Dočasně vyprodáno

Hovězí přední krk Steinhauser

139,50 Kč
279,00 Kč za 1kg

Hovězí krk je část předního masa a skládá se z více menších svalů. Svalovina je prorostlejší se silnými vlákny, avšak díky poměrně vyváženému poměru tuku a svaloviny má velmi dobré kulinářské vlastnosti. Je vhodná jak na dušení a vaření, ale rovněž pro přípravu mletého masa a výrobků z něj. Balení cca 500g

Hovězí zadní kýta Steinhauser

174,95 Kč
349,90 Kč za 1kg

Hovězí kýta je tzv. hovězí zadní maso, považované za jedno z nejhodnotnějších částí hovězího. Kýtu dělíme na několik částí: ořech (předkýtí), vrchní a spodní šál a květovou špičku. Jednotlivé svaly obsahují velmi málo tuku a vaziva. Jedná se tak o velmi libové části masa. Balíčky cca 500g

Klobása s lískovými ořechy Steinhauser

44,85 Kč
299,00 Kč za 1kg

Vyberte si množství vlastní množství v kusech a my vám zabalíme skvělou klobásu s kousky lískových ořechů. Cena je uvedena 1 kus (nohu) za 150 gramu.

Šunka Moravia Steinhauser

3,49 Kč
34,90 Kč za 10 dkg

Vyberte si množství po 5 dkg a my vám nakrájíme skvělou nakrájíme Vám velmi lahodnou 96% vepřovou šunku Moravia.

Telecí párky pro děti 200g

53,90 Kč
269,50 Kč za 1kg

Vepřová krkovička Steinhauser

99,95 Kč
199,90 Kč za 1kg

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu. Cena je uvedena za balení cca 0,5kg

Vepřová panenka Steinhauser

209,94 Kč
349,90 Kč za 1kg

Panenku restujeme, plníme, pečeme, grilujeme, smažíme v těstíčku. Skvěle chutná samotná, ale i se zeleninou, ořechy, bramborami, ovocem, houbami, uzeninou, bylinkami, sýry, smetanou, vínem, pivem, citrusy.