zpíval Jan Werich, který své kumštýřské řemeslo opravdu znal. Steinhauserovi to s masem umí. Po generace - doloženě od roku 1790. Dost dlouhá doba! Zavazuje nás ke kvalitě výrobků a služeb.
Jméno Steinhauser bylo v našem okolí vždy spojeno s čerstvým masem, voňavými uzeninami a úsměvem za pultem. Dnešní značka Steinhauser stojí na našich tradičních základech, je symbolem moderní masné výroby, podniku vlastnícího nejen všechny potřebné národní a mezinárodní certifikáty, ale i statut školicího střediska pro české a evropské veterinární hygieniky. Každodenním standardem je vysoká péče o kvalitu výrobků, hygiena a pořádek v provozu.
Zajímá vás původ několika plátů zabalené šunky? Dohledáme nejen, kdo je vyráběl, ale i jak a z čeho. Vyžadujeme, aby se každý pod svoji práci podepsal. Aby byl na svoji práci hrdý, abychom své výrobky mohli s chutí posnídat i podělit se s vnuky. Naši historii nám připomínají fotografie a obrazy našich předků. Jistě by byli na současnou firmu Steinhauser hrdí. Jejich pohled nás denně zavazuje!
Z Nového Města do Deblína a Tišnova Ladislav Steinhauser (1907-1969) byl řezník a samostatně začal podnikal s manželkou Annou od roku 1931 v Deblíně nedaleko Tišnova. Zbudoval zde za pomoci strýce Roberta Slováka prodejnu s malou porážkou a výrobou uzenin (legitimace). Byl v pořadí pátým řezníkem ve vesnici. Přesto se zde rychle prosadil a začal zásobovat masem a výrobky i okolí. Jeho syn Ladislav (1928-2004) již jako malý chlapec rozvážel maso na vozíčku taženém psy, později pořídili první auto. V roce 1950 byla firma vyvlastněna, prodejna převzata družstvem Jednota a masná výroba zavřena. Dědeček dále pracoval jako skladník, babička jako dělnice. V roce 1968 se oba vrátili do své prodejny v jejímž domě celý život bydleli. Dědeček však v roce 1969 nečekaně zemřel. Babička ještě sama prodejnu vedla až do svých sedmdesáti let.Táta pracoval jako učitel na odborném učilišti Masného průmyslu v Brně, výrobní náměstek a nakonec do roku 1988 ředitel Jihomoravského průmyslu masného v Brně. Ladislav Steinhauser (1954) pracoval jako asistent Katedry hygieny a technologie masa Vysoké školy veterinární v Brně. V roce 1990 založil Vydavatelství potravinářské literatury Last a v dubnu 1991 pronajal tišnovské sanitní jatky. Spolu s tátou zahájili rekonstrukce objektu a výstavbu masné výroby. V říjnu 2014 předal řízení firmy synovi Ing. Ladislavu Steinhauserovi.
Falešná svíčková pérko je křehký a měkký kousek hovězího masa vhodný nejen na grilování, vaření, dušení a steaky, ale i na špízy a tatarský biftek. Balíčky cca 500g
Nízký roštěnec, známý také jako sirloin steak, vyzrálý 30 dní má velmi libové maso s tukovým krytím. Vhodný zejména pro ty, kterým přijde vysoký roštěnec příliš tučný. Balení cca 500g
Jedná se o značně namáhané svalstvo nohou, proto je značně šlachovité. Asi nejtypičtější maso na guláš, vhodné na pozvolné a dlouhé dušení a pečení. Balení cca 500g
Hovězí krk je část předního masa a skládá se z více menších svalů. Svalovina je prorostlejší se silnými vlákny, avšak díky poměrně vyváženému poměru tuku a svaloviny má velmi dobré kulinářské vlastnosti. Je vhodná jak na dušení a vaření, ale rovněž pro přípravu mletého masa a výrobků z něj. Balení cca 500g
Hovězí kýta je tzv. hovězí zadní maso, považované za jedno z nejhodnotnějších částí hovězího. Kýtu dělíme na několik částí: ořech (předkýtí), vrchní a spodní šál a květovou špičku. Jednotlivé svaly obsahují velmi málo tuku a vaziva. Jedná se tak o velmi libové části masa. Balíčky cca 500g
Šunka nejvyšší jakosti jemné a šťavnaté chuti je vhodná na obložené mísy i ke každodenní svačině. Šunka Moravia značky Steinhauser je jedinečným výrobkem s dlouholetou tradicí od roku 1931. Vyberte si množství po 5 dkg a my vám nakrájíme skvělou nakrájíme Vám velmi lahodnou 96% vepřovou šunku Moravia.
Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu. Cena je uvedena za balení cca 0,5kg