
Chuť: chléb chutná a voní po žitě, kvasu, sladu a koriandru chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: hutná konzistence pružná střídka rozpraskaná vypečená kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Borodinský chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky, fermentovaného sladu a koriandru a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Složení: mouka žitná fermentovaná mouka pšeničná chlebová ječný, pšeničný, špaldový a žitný slad fermentovaný pšeničné otruby fermentované koriandr fermentovaný vlastní dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas chmelová silice cukr kmín, sůl, voda Alergeny: - 1
Složení výrobku: mouka pšeničná celozrnná (89,6% z použitých mouk), mouka celozrnná žitná (10,4% z použitých mouk), dýňová semena, slunečnicová semena, lněná semena, sójový šrot, pšeničný lepek, směs výhonků (špaldových, kukuřičných, pšeničných, z prosa, jetele lučního, z tolice vojtěšky, lněných, z čočky, z hrachu), pekařský zlepšující přípravek (žitný kvas (žitná mouka, voda), regulátor kyselosti (kyselina octová), sůl, droždí, cukr, pšeničné klíčky, amarantová mouka, psylium, bramborové vločky, voda.
Složení: mouka hladká pšeničná, naklíčené žito (fermentovaná naklíčená žitná zrna, pasterizovaný žitný kvas, sůl, konzervant: sorban draselný E202), přípravek (sušený pšeničný kvas, droždí, antioxidant: kyselina askorbová E300, enzymy), sůl jemná, voda.