BARTIDA Original Griotka cherry likér vyrobený tradiční metodou z velejemného lihu, višní a ovocného destilátu. Má svou charakteristickou sladkokyselou chuť získanou macerací zralých višní, která jej výrazně odlišuje od ostatních produktů v kategorii Griotte likérů.
BARTIDA Original Absint originální bohémský absint vyrobený macerací pelyňku, anýzu a fenyklu ve v nejkvalitnějším moravském obilném lihu. Jeho příjemná vůně a zlatavá barva připomínající pravý panenský olej funguje skvěle jako aperitiv nebo osvěží smíchaný v poměru 4:1 ledovou vodou při každé příležitosti. Vůbec není od věci si ho i mírně osladit nebo použít perlivou vodu.
Udělej mi jednoho čerta… znělo v hospodách už v dobách Rakouska-Uherska a zní dodnes v mnoha putykách. Čert je klasika, která se odjakživa míchá z rumu a griotky v poměru 1:1. Teď to máte jednodušší a lahodnější. Bartida Čert 30% je tradiční rumovo-višňový likér, který je vyrobený ze 100 % višňové šťávy, rumu, kojetínského velejemného lihu, cukru, ovocného destilátu, vanilky a karamele. Likér je po griotce krásně sladkokyselý a po českém tuzemáku zdědil tóny rozinek, vůni vanilky a karamelu. Tenhle likér si nejlíp vychutnáte samotný nebo u piva.
BARTIDA Hruškovice skvělý destilát je oblíben zejména pro svou jemnou vůni a chuť čerstvě sklizených vyzrálých hrušek. Receptura je založena na ovoci z Jižní Ameriky, kde odrůda Williams pravidelně dozrává k dokonalosti. Odrůda je pro výrobu destilátu vhodná právě díky své cukernatosti, vůni a chuti. Trojstupňovou destilací vzniká hruškovice, která vyniká svou jemnou chutí a vůní. Pro zachování původní vůně se kvalitní hruškovice neupravuje, jen se sceluje v nerezových tancích tak, aby vůně i chuti byly dokonale zakulaceny.
Nejznámější český ovocný destilát je vyroben z nejlepšího švestkového kvasu. BARTIDA Slivovice je vyráběna v měděných destilačních zařízeních Arnold Holstein, které zaručují stabilní kvalitu destilátu. Tradiční receptura požaduje, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací pro docílení čistoty a jemnosti chuti. Pecky v kvasu dodávají nápoji chuť třísloviny. Právě ony spolu s tříletým zráním zajišťují slivovici jemnou, zaoblenou chuť ovovce s příjemným podtónem uleželého destilátu. Preferujeme důkladné scelení v nerezových tancích bez vlivu dřeva či sušeného ovoce, aby si slivovice zachovala tradiční ovocnou vůni a chuť.
Původní tuzemský - oblíbená a tradiční klasika vylepšená přidáním rumu a macerací pravé vanilky. Dle našich kritérií nejlepší produkt v kategorii "tuzemák" na českém trhu.