Sirup z ručně trhaných květů bezu černého, vyrobený macerací květů zastudena. Klasika nejklasičtější, svěží a zároveň jemná chuť, syté aroma bezinkových květů... Výtečný ve studené domácí limonádě i v teplém nápoji.
Tradiční hruškové powidlí z vyzrálých hrušek z Ploskovic v Českém středohoří. Pomalu vařené - déle než den, přirozeně sladké, výtečné na lívancích a vdolcích, v buchtách nebo i v jogurtu.
Jam s malými plátky hrušek, které uzrály v Ploskovicích v Českém středohoří. Jemná, nasládlá chuť hrušek - skvěle chutná na bílém pečivu s máslem, na teplých toastech i waflích, ale i v kyselých jogurtech.
Jam s malými plátky hrušek, které uzrály v Ploskovicích v Českém středohoří. Jemná, nasládlá chuť hrušek - skvěle chutná na bílém pečivu s máslem, na teplých toastech i waflích, ale i v kyselých jogurtech.
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní. Jam s celými jahodami, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do jogurtů.
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní. Jam s celými jahodami, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do jogurtů.
Sirup čistě jahodové chuti a zářivě granátové barvy. Přivřete oči, napijte se limonády z něj připravené a uvidíte červen i v lednu.
Sirup čistě jahodové chuti a zářivě granátové barvy. Přivřete oči, napijte se limonády z něj připravené a uvidíte červen i v lednu.
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Jam s osminkami meruněk, hutný, skvělý, aromatický. Palačinky, tmavší pečivo s máslem či jogurt a tento jam...
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Jam s osminkami meruněk, hutný, skvělý, aromatický. Palačinky, tmavší pečivo s máslem či jogurt a tento jam...
Jemně navinulá pasírovaná zavařenina z výborných českých ostružin. Výborná nejen na lívance, ale i na vánoční cukroví.
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček, výrazné sladkokyselé chuti. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-).
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-)
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů. Výsledkem je hustě pastovitá sytě červená zavařenina ze zralých, ručně trhaných šípků. Využíváme nejen na omáčky k masu, ale po starém způsobu i na slepování vánočního cukroví.
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů. Zatepla ve vodě macerované, poté vylisované šípky a cukr. Výsledkem je sirup červenooranžové barvy, výborný na doslazování černého i bylinkového čaje.
Upečte si buchty, koláče nebo šátečky s našimi povidly ze zralých sladkých švestek. Na 1 kg povidel používáme přibližně 2 kg vyloupaných švestek. Naše povidla vaříme tradičním pomalým způsobem a nejsou přislazována ani dochucována - to necháme na vás.
Třetina švestek, třetina hrušek a třetina jablek - a vynikající powidlí je na světě. V jeho chuti je švestkový základ je doplněn sladkostí hrušek a svěžejší nakyslostí jablek.
Višně s výraznou navinulou a přirozeně skořicovou chutí, jen prostředně kyselé, které jsou domovem přímo tady na Sedlčansku. Zavařenina hrubší struktury a temně vínové barvy, která dodá výraznou chuť vánočnímu slepovanému cukroví nebo vytvoří úžasnou krustu na pomalu pečeném bůčku.
Sirup z višňové šťávy vylisované z čerstvých višní.
Sirup z višňové šťávy z vylisovaných čerstvých višní ...
Jablkovou šťávu z aromatických jablek z Českého středohoří skvěle doplňuje čerstvě vylisovaná zázvorová šťáva. Sirup je díky jablku jemnější a díky zázvoru příjemně aromatický. Výtečně se hodí do osvěžující limonády, do čaje nebo na přípravu teplých nápojů.