Za značkou Ježkův statek stojí David Vortel, který část výrobků vyrábí ve vlastní manufaktuře, zbytek mu dodávají rodinné firmy – výrobci nebo zpracovatelé převážně z Vysočiny.
Lahvované mléko, smetana a zakysaná smetana značky Ježkův statek zpracovává Mlékárna Polná.
Mlékárna Polná je menší až střední mlékárna resp. sýrárna, která se v naprosté většině věnuje výrobě sýru, a to především balkánského. Tento dodává do malo i velkoobchodní sítě. Většinovými vlastníky mlékárny je rodina Kvasničkova a pan Kvasnička ji sám vede a dohlíží jakožto technolog na výrobu. Jedině pro Ježkův statek šetrně pasteruje mléko a plní do jejich lahví.
Okurky pro nás vypěstovali bratři Halačkovi z Míšovic. Do 2 dnů po natrhání jsme u nás v Kamenici okurky zavařili, aby byly připravené, až na ně dostanete chuť.
Okurky pro nás vypěstovali bratři Halačkovi z Míšovic. Do 2 dnů po natrhání jsme u nás v Kamenici okurky zavařili, aby byly připravené, až na ně dostanete chuť.
Výběrový rosol s kousky brusinek. Složení: brusinky 55%, cukr, voda, jablečný pektin, kyselina citronová, koření.
Jedná se o výrobek z tučného tvarohu.
Jemná, krémovitá zakysaná smetana, receptura původem z Francie.
Sterilovaná červená řepa krájená na tenké plátky.
Nejlepší houbová čalamáda z Ježkova statku na Vysočině pohladí vaše chuťové pohárky. Takovou čalamádu jste ještě dozajista nejedli.
Nepálivý kečup, na každou sklenici jsme spotřebovali kolem 800g rajčat. Rajčata pocházejí z okolí Velkých Bílovic.
Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě. Celkový obsah sušiny je 52% a tuku v sušině je 43%. Sýr se vyznačuje mléčně nakyslou, mírně slanou chutí, s výraznou vůní po uzení. Na povrchu sýra jsou zřetelné prolisy od košíčků, v nichž při výrobě horká pařenina vychládá. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, jako doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i k přípravě teplých pokrmů. Cena je uvedena za 10g.
Jedná se o uzený sýr vyráběný z kravského mléka. Má tradiční kulatý tvar malého bochníčku s vytvarovaným vzorem košíčku, ve kterém horká hmota tuhne. Koliba je uzena klasicky v kouři z bukového dřeva. Je určena pro přímou konzumaci v podobě příloh, ozdobených mís nebo i do teplé kuchyně.
Pálivé nakládané papriky. Konzervováno sterilací.
VÝBĚROVÝ DŽEM MALINA S OSTRUŽINOU 250G TOPDELIKATESA 2016 - ocenění na mezinárodním veletrhu Víno&Delikatesy 2016.
Maskar z Polné je zařazen mezi čerstvé smetanové sýry. Je vyroben ze smetany z kravského mléka. Je kompaktní a snadno míchatelný. Obsah sušiny 48%, tuk v sušině 35 %. Sýr se vyznačuje smetanově hedvábnou, plnou a příjemně mírně nasládlou chutí. Sýr je určen pro přípravu dezertů (tiramisu) a krémů, jako příloha k salátům, v teplé kuchyni. Lze použít i jako chuťovka k sladkým vínům.
Mléko šetrně pasterováno, jiným způsobem nebylo upravováno
Müsli s ovocem v dárkovém balení pro vás bylo s láskou připravené v manufaktuře Ježkův statek na Vysočině. Můžete se těšit na stylovou sklenici s patentním uzávěrem, do které můžete po spotřebování dosypat další müsli. Každé dárkové balení je opatřené visačkou, kam můžete napsat jméno obdarovaného.
Müsli v dárkové sklenici s patentním uzávěrem. Čerstvě namačkané vločky (ovesné, pšeničné a ječné) zapečené s medem a BIO agávovým sirupem do křupava. Zasypané kousky hořké čokolády a a semínky (len, slunečnice, tykev a sezam). Součástí je také visačka, na kterou můžete napsat pro koho je dárek určen...
Složení: obilné vločky (alergen), semínka: len, slunečnice, tykev, sezam (alergen), čokoláda 10% (kakaová hmota, kakaové máslo, sójový lecitin (alergen), E476, cukr, vanilin), BIO agávový sirup, med.
Řepkový "panenský" olej, šetrně lisovaný za studena. Olej byl vyroben z řepky vypěstované na Českomoravské vrchovině.
Smetana je pouze šetrně pasterována, není v ní nijak upravován obsah tuku. Je ideální na šlehání, do kávy, do pokrmů, min. 36 % tuku.
Vyberte si množství a my Vám zabalíme českou verzi Balkánského sýru. Cena je uvedena za 10g.
Zlatá Praha je originálním sýrem polenské mlékárny, který vychází ze severských typů sýrů, např. HAVARTI. Je to přírodní polotvrdý sýr, vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Sýr má na řezu spoustu malých trhlinek a nepravidelných štěrbin, na povrchu sýra je jemná u staršího vyzrálejšího sýra pak znatelná kůraSýr zraje minimálně 3 měsíce a jeho chuť je pikantní, nakyslá, jemná máslová díky vyššímu obsahu tuku. Celkový obsah sušiny je 57% a tuku v sušině je 48%. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako doplněk lahůdkářských pokrmů ve studené kuchyni, vhodný i k přípravě teplých pokrmů.
Měkký čerstvý sýr z kravského mléka. 1 balení je cca 150g