Směs koření, díky které si tuto horkou kavárenskou novinku hravě připravíte i doma.
Původem indické koření, které dodnes hraje velice důležitou roli v mnoha známých směsích, jako je curry, či garam masala.
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost.
Velmi známé a oblíbené chilli papričky Habanero - celé sušené.
Klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Špetka kmínu při vaření brambor, při pečení chleba nebo nakládání domácího zelí. Kmín patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec. Je typický svým hořkosladkým aromatem. Výborně ladí se zeleninovými jídly. Nesmí chybět v kysaném zelí, zelňačce a dalších pokrmech se zelím. Je naprosto nepostradatelným kořením při pečení domácího pečiva. Přidává se také do nakládané zeleniny, houbové polévky či bramboračků. Bývá také často součástí protinadýmacích čajů. I když je jeho chuť většině lidí příjemná, často nesnáší přímé kousnutí do kmínu. Pokud se tomu chcete vyhnout, stačí kmín do pokrmu přidat v pytlíčku z přírodního materiálu (klidně i s dalším větším kořením, jako je bobkový list nebo jalovec) a po vyvaření vyjmout. Vůni a chuť kmínu rozvinete ještě víc, pokud jej před použitím krátce orestujete.
Koncentrovaná síla rostliny v každém zrníčku. Chutný klíčivý mix se skvělou výživnou hodnotou jako bonusem navrch.
Jednoduchá a aromatická směs na grilování masa. Můžete ji použít ale i na zeleninu.
Tato zajímavá směs koření skvěle harmonizuje se sladkým i se slanými pokrmy. Růžový pepř jí dává ten správný šmak, jahody s vanilkou se postarají o sladké aroma a maliny k tomu dodávají zajímavý „kyselkavý“ nádech.
Citron v kombinaci s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor s pepřem pak dodají jemnou ostrost.
Složení Rozmarýn*, bazalka*, kopřiva*, pampeliška*, česnek medvědí*, šalvěj*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Přidejte tedy do svých pokrmů špetku lehkosti v podobě saturejky, pelyňku, kmínu, galgánu a dalších bylinek. Směs neobsahuje sůl, pouze bylinky.
Kořeněná směs bez přídavku kuchyňské soli se svkěle hodí k přípravě středomořských pokrmů.
Nová slaná směs pro všechny, kteří to rádi vaječné!
Řeřicha – z cestovního balíčku starých Římanů. Římané přinesli zahradní řeřichu do Evropy. Řeřicha je osvěžující při jarní únavě. Mladé lístky řeřichy se s oblibou používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo jednoduše k dozdobení chleba s máslem. Vedle naklíčených lístků můžete konzumovat také lístky dospělých rostlin. Díky silnému aroma je řeřicha vhodná také ke kořenění. Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji dáte do čisté nakličovací nádoby. Necháte 5-6 dnů nakličovat ve tmě a poté 2 dny na světle. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (nejlépe 20 °C), přílišnému vlhku ani přímému slunci! Denně vícekrát pořádně propláchnout čistou vodou. Před konzumací blanšírujte.
Prášek z chilli papriček Naga Bhut Jolokia známých také jako Bhut jolokia.
Nejpálivější chilli papričky na světě! Carolina Reaper celé sušené nejvyšší jakosti pěstované pod přísným dohledem v krajině s dostatkem slunce a tepla.