kořenící směs bio V Orientu se ví, že chuť kávy lze zpestřovat mnoha způsoby. V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou nebo vanilkovým cukrem se výborně hodí na moučníky jako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.
Anděl strážný – směs květů a koření 40 g BIO SONNENTOR 12 Směs květů a koření Anděl strážný je skvělý průvodce do vaší kuchyně. Máta propůjčuje svěžest, mrkev a koriandr zase nasládlou chuť. Obsahuje hořčici.
Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť. Díky svému tvaru osmicípých hvězdiček patří badyán mezi jedno z nejzajímavější a koření. Má lehce nasládlé aroma s kořenitým koncem. Chutí se podobá fenyklu, je však trochu ostřejší. Nesmí chybět v jablečných a jiných ovocných kompotech či v různých druzích sladkého pečiva. Má zahřívací účinek. V asijské kuchyni se přidává i do slaných jídel, jako jsou například polévky či dušené maso. Neobešla by se bez nej vyhlášená vietnamká polévka pho. Výhodou badyánu je, že se na rozdíl od většiny koření může dlouho vařit. Dejte jej proto do hrnce už hned na začátku s ostatními surovinami. Jeho chuť se bude postupně uvolňovat, rozvine se a prosytí celý pokrm. Hvězdičky celého badyánu můžete použít i pro výrobu různých voňavých dekorací Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť.
Bazalka 15 g BIO SONNENTOR 12 Bazalka je zelená bylinka, kterou když přidáte do omáček nebo těstovin tak je vždy obohatíte o velice příjemnou vůni a skvělou chuť.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost. Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Pravá vanilka propůjčuje lahůdkám něco smyslného. Smetanově sladké aroma s tóny lékořice se v západní kuchyni používá téměř výhradně na mléčné pokrmy. Ti, kteří mléko příliš nemusí, mohou rozřezaný vanilkový lusk položit také na nakrájené ovoce a to pak s troškou másla upéct v troubě. Použití vanilky na slaná nebo ostrá jídla je v našich zeměpisných šířkách téměř nepředstavitelné. Ale přesto bychom doporučovali to vyzkoušet: silné aroma se výborně hodí do mexických fazolových pokrmů, ke kuřeti a mušlím. Přátelům experimentování doporučujeme použít trošku vanilky také do zeleného curry. Obsah: 4g Tip: Vyškrabanou vanilku dejte do sklenice s cukrem, který jemné vanilkové aroma natáhne a poté sám osladí dezerty. Skladovat v suchu a chladu.
Neobejde se bez něj čočka na kyselo, rajská omáčka ani účes nejednoho římského potentáta. Je symbolem vítězství a slávy. Ne nadarmo nosil věnec z vavřínu na hlavě také římský císař Ceasar. V průběhu let se pak bobkový list prosadil i jako koření. Má nasládlou chuť a balzamickou vůni podobnou muškátům. Jeho chuť nejlépe ladí s jehněčím, hovězím masem či zvěřinou. Vychutnáte si ho ale i v polévkách, omáčkách a zeleninových ragů. Lístky bobkového listu můžete nasekat nebo povařit v celku. Před podáváním je vhodné je však vyjmout. Nebo je můžete do jídla vložit v pytlíčku z přírodního materiálu, kam můžete přidat další větší kousky koření, jako je například skořice, nové koření nebo jalovec, a ten na závěr jednoduše vyndáte. Bobkový list patří také mezi jednu z bylinek, které se používají do takzvaného bouquet garni, což je svazeček bylinek, jež se vaří po celou dobu s pokrmem a jídlu dodává nezapomenutelnou bylinkovou chuť a vůni.
Bylinkové koření na pomazánky BIO.
Tato zajímavá směs koření skvěle harmonizuje se sladkým i se slanými pokrmy. Růžový pepř jí dává ten správný šmak, jahody s vanilkou se postarají o sladké aroma a maliny k tomu dodávají zajímavý „kyselkavý“ nádech.
Nejpálivější chilli papričky na světě! Carolina Reaper celé sušené nejvyšší jakosti pěstované pod přísným dohledem v krajině s dostatkem slunce a tepla.
Prášek z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper
Tato rostlina obzvláště oblíbená na ryby, kuřecí maso, mořské plody, polévky a zeleninu.
Sonnentor Citronový pepř bio je kořenící přípravek.
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi koření se výborně hodí k rýžovým pokrmům a pokrmům připravovaným na pánvi typu WOK, ke kuřeti a k zelenině.
Jarní bylinka s něžnými bílými kvítky, která chutí připomíná česnek. Je ale jemnější a voní jako pažitka. Báječně se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto.
Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na letní dovolenou v jižních zemích zalitých sluncem. Tato směs květů a koření je pikantně aromatická a zavede nás na pobřeží Gardasee, do vinic v Toskánsku nebo na pláže Jadranu. Její chuť ladí snad ke všem pokrmům: do zeleninových salátů, těstovin, dochucení rýže, do polévek a výborně dochutí pomazánky. Směs koření nese své jméno z dobrého důvodu, nevnímáme ji pouze chuťovými buňkami, ale všemi smysly.
Více o produktu Červeno-žlutá směs květů a koření Energie je vesele barevná, krásná na pohled a dodává jídlu ostrou kořeněnou chuť. Energie je schopna zažehnout oheň v polévkách a těstovinových omáčkách – kdo miluje chuť papriky a chilli, měl by se nechat zahřát Energií, směsí květů a koření. Bio-směs dodává vydatným a vegetariánským pokrmům příjemnou pikantní chuť. Pomazánky a lečo dostanou díky této směsi novou nuanci, takže její znalost se v každém případě vyplatí. Tak nebude pouze léto opravdu horké – olé!
Citron v kombinaci s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor s pepřem pak dodají jemnou ostrost.
Velmi známé a oblíbené chilli papričky Habanero - celé sušené.
Hřebíček by neměl chybět v žádné domácnosti a ani v žádném zimním svařáku. Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti.
Pokud milujete ostré, zažijete s tímto chilli pěkně horké chvilky. Díky své ovocné vůni se zdá být chilli jemnější, na škále ostrosti se ale pohybuje mezi 6 až 10. Rozemleté papričky chilli vás určitě rozpálí. Určitě jej znáte z Chilli con carne nebo pálivého guláše. Nebojte se také špetku přidat do sladkých dezertů.
Prášek z uzených chilli papriček Chipotle. Papričky jsou vyuzené, nepřidáváme umělá aromata!
Směs koření (kmín, koriandr a fenykl) k ochucení domácího chleba a pečiva. V biokvalitě.
Italský kořenící přípravek. Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má naspěch, může orestovat pár cherry rajčat v olivovém oleji, přidat italské koření, zamíchat těstoviny a na to sýr – a je hotovo!
Původem indické koření, které dodnes hraje velice důležitou roli v mnoha známých směsích, jako je curry, či garam masala.
Koncentrovaná síla rostliny v každém zrníčku. Chutný klíčivý mix se skvělou výživnou hodnotou jako bonusem navrch.
Klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Špetka kmínu při vaření brambor, při pečení chleba nebo nakládání domácího zelí. Kmín patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec. Je typický svým hořkosladkým aromatem. Výborně ladí se zeleninovými jídly. Nesmí chybět v kysaném zelí, zelňačce a dalších pokrmech se zelím. Je naprosto nepostradatelným kořením při pečení domácího pečiva. Přidává se také do nakládané zeleniny, houbové polévky či bramboračků. Bývá také často součástí protinadýmacích čajů. I když je jeho chuť většině lidí příjemná, často nesnáší přímé kousnutí do kmínu. Pokud se tomu chcete vyhnout, stačí kmín do pokrmu přidat v pytlíčku z přírodního materiálu (klidně i s dalším větším kořením, jako je bobkový list nebo jalovec) a po vyvaření vyjmout. Vůni a chuť kmínu rozvinete ještě víc, pokud jej před použitím krátce orestujete.
Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas).
Hnědá semínka dochutí jak bramborovou polévku či tvarohovou pomazánku, tak jsou základem některých tradičních severoafrických jídel jako např. marocké kmínové polévky. Neměl by chybět v žádné domácnosti.
Tajemné koření s mnohostranným využitím. Ochutí sladké i slané pokrmy a okořeníte s ním i různé nápoje.
Zpestřete vaše svařené víno našim kořením. Provoní celý dům a skvělé zjemní šálek vánočního punče. Tip: Přidejte kousky pomeranče nebo rozinky.
Pečlivě jsme sledovali naše babičky, jak jim pod rukama vznikají ty nejlepší koláče, sušenky a cukroví. Vyzkoušejte jejich tajemství i vy!
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a koriandrem. Citronová tráva se pak postará o svěží tón. I nejnáročnější strávník si přijde na své.
V dětství jsme se vždy těšili, až ji zase navštítívíme a ona nám bude od rána do večera připravovat úžasné dobroty. Především, když servírovala její výbornou pečeni. To se všem sbíhaly sliny! Její tajemství? Tato směs koření, která je zjemněna solí. Koření vetřete do masa před pečením a výsledná pečínka bude voňavější a mnohem chutnější. Hodí se na vepřové a jiné pečené maso.
Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky, kterou je ideální zjemnit parmezánem. Když k tomu zakousnete ciabattu, báječná večeře s přáteli může začít.
Kořeněná směs s petrželí, tymiánem a žlutou hořčicí, která se skvěle hodí na všechny druhy rybích pokrmů a rybích polévek.
V rýži se ukrývá životní síla Asie. Koření na rýži mistra Wonga zaujme svou teplou exotickou chutí a postará se o příjemnou chuť rýžového pokrmu. Podusí-li se koření s rýží hned od začátku vaření, červená řepa a kousky mrkve z ní vykouzlí chutný a barevný pokrm. Skořice, zázvor a římský kmín udělají z běžné přílohy k zelenině, masu a kari překvapivý chuťový zážitek. Pro všechny, kteří holdují dobrému jídlu.
Nová slaná směs pro všechny, kteří to rádi vaječné!
Kurkuma v biokvalitě. Kurkuma je koření žluté barvy ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se též jako přísada při výrobě směsi kari koření, do hořčice a do worcesterské omáčky.
Směs koření, díky které si tuto horkou kavárenskou novinku hravě připravíte i doma.
Prášek z chilli papriček Naga Bhut Jolokia známých také jako Bhut jolokia.
O produktu Tyto tmavé bobule velikosti malíčkového nehtu chutnají jako směs hřebíčku, pepře a muškátu. Sklízí se dříve než úplně dozrají, dokud obsahují éterický olej. Výborně se hodí na zvěřinu, do silných polévek a omáček.
Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, marinád i vánočního cukroví. Patří mezi základní koření, které by měla mít každá správná kuchařka doma
Složení Rozmarýn*, bazalka*, kopřiva*, pampeliška*, česnek medvědí*, šalvěj*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Tradiční tmavě červené koření v biokvalitě. Paprika má výraznou vůni s tóny ovoce. Hodí se do širokého spektra pokrmů a v jejím použití můžete být velmi kreativní. Ručně baleno
Barevný pepř od Sonnentoru obsahuje širokou paletu různých druhů pepře. Můžete v něm najít pepř černý, zelený, bílý i růžový. Čerstvě namletý barevný pepř se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla. Do čerstvě uvařených těstovin, na avokádo, omáčky či různé zeleninové směsi. Je vhodný také na ozvláštnění sladkých jídel, například domácí čokoládě dodá nový chuťový rozměr. Pepř namelte nejlíp těstě před použitím a přidejte až ke konci vaření. Bude tak mít nejvýraznější chuť i aroma. Kvůli jeho ostrosti jej používejte s citem.
Semínka bílého pepře mají menší ostrost a aroma, než-li pepř černý.
Základní koření, které by spolu se solí nemělo chybět v žádné domácnosti. Pokrmům dodává pikantní tón.
Pepř je „více než jenom kýchací prášek". Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý. Zjemňuje a zostřuje jak pikantní, tak sladké pokrmy: saláty, dresingy, čerstvé těstoviny, maso, ryby i perník. Přesně víme, kde náš pepř roste.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta. TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky.
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný mix si vás získá svou intenzivní vůní a obsahuje vše, co je pro správnou polévku třeba. Petržel, mrkev, majoránka, libeček a pastinák (lidově nazývaný „pastiňák“) spolu dohromady tvoří báječnou chuť v každém talíři polévky. TIP: Přidejte nejlépe hned při začátku vaření, aby se chuť všech ingrediencí mohla plně rozvinout.
Směs koření v biokvalitě k ochucení specialit francouzské kuchyně.
Řeřicha – z cestovního balíčku starých Římanů. Římané přinesli zahradní řeřichu do Evropy. Řeřicha je osvěžující při jarní únavě. Mladé lístky řeřichy se s oblibou používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo jednoduše k dozdobení chleba s máslem. Vedle naklíčených lístků můžete konzumovat také lístky dospělých rostlin. Díky silnému aroma je řeřicha vhodná také ke kořenění. Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji dáte do čisté nakličovací nádoby. Necháte 5-6 dnů nakličovat ve tmě a poté 2 dny na světle. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (nejlépe 20 °C), přílišnému vlhku ani přímému slunci! Denně vícekrát pořádně propláchnout čistou vodou. Před konzumací blanšírujte.
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori. TIP: Pro intenzivní chuť přidejte koření až těsně před dokončením jídla. Před použitím doporučujeme celá semínka kmínu lehce orestovat, aby vynikla jejich plná chuť.
Salátové koření - „kombinace z 12 neodolatelných bylin“. Kdo věří, že k dochucení salátu není nic než ocet, olej, sůl a pepř, ten se mýlí. Salátové koření dochutí každý dressing a salát promění v chuťový zážitek. Salátové koření se ovšem nehodí pouze k syrovému salátu, ale také těstovinovému salátu a pomazánkám.
Kořeněná směs bez přídavku kuchyňské soli se svkěle hodí k přípravě středomořských pokrmů.
Tato lahodná směs sušené zeleniny a koření bez přídavku kuchyňské soli zvýrazní charakter každého pokrmu.
Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a pepřem okouzlí každého milovníka pikantních chutí. Naše tělo potřebuje sůl k přežití, ale ne zdaleka tolik, kolik jí denně zkonzumujeme. Věděli jste, že prý chléb a tzv. "hotová jídla" patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem soli? Osvobozením se od hotových jídel, slazených nápojů a tabákových výrobků se naše chuťové pohárky opět probudí a umožní nám objevovat přirozené i zcela nové chutě. Chcete vnímat radost z jídla a zároveň snížit příjem soli? Dejte prostor bylinkám a koření. Přidejte ke konci vaření.
Prášek z velmi oblíbených chilli papriček Scotch Bonnet.
Pro všechny, které už unavila klasická příprava brambor a hledají změnu chutí.
Skořice celá v biokvalitě, má velmi příjemnou vůni a jemně nasládlou chuť. Hodí se především do sladkých pokrmů.
Mletá skořice v biokvalitě, používá se k ochucení. Má velmi příjemnou vůni a jemně nasládlou chuť. Hodí se především do sladkých pokrmů. Druh Ceylon má jemnější a sladší aroma než druh Cassia.
Přidejte tedy do svých pokrmů špetku lehkosti v podobě saturejky, pelyňku, kmínu, galgánu a dalších bylinek. Směs neobsahuje sůl, pouze bylinky.
Jednoduchá a aromatická směs na grilování masa. Můžete ji použít ale i na zeleninu.
Nová středomořská kořeněná směs dokáže postavit štěstí zpět na nohy. Velmi kořeněná chuť, která harmonizuje dobře s bramborami, uzeninou a špekem. Červené kousky řepy poskytují nádhernou červenou barvu, která se vedle chutné bazalky a dobromyslu stará o viditelný středomořský nádech. Růžový pepř z této směsi příjemně zahřívá, což jde ruku v ruce se štěstím.
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Trinidad Scorpion Moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Tymián - "vůně Kréty" U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomíná anýz, mátu a kafr a dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost.
Zázvor kurkuma BIO sypaný se hodí k exotickým polévkám.
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě. Se zázvorem je možné připravit ideální čaje pro zimní období, které jsou s medem a kapkou citronu vynikající. TIP: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak zázvor ztrácí svou vůni. Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu. 55 Kč
Zdobení na zeleninu BIO je kořenící přípravek s kopřivovými semínky a psylliem.