
Tato jedinečná sůl se získává pomalým pražením himálajské kamenné soli s dřevěným uhlím. Díky stopovým sloučeninám (zejména síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce. Jedná se o specialitu indické kuchyně, kterou není možno jednoduše použít místo klasické soli. Její vůně může být zprvu nepříjemná, skvěle se však hodí k pokrmům indické kuchyně a vegani ocení chuť vajec, kterou dodá veganským pokrmům. Kala Namak je i velmi zajímavá z hlediska Ayurvédy.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Čiroková kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů.
Tyto kešu oříšky jsou šetrně pražené horkým vzduchem tak, aby se lehce zvýraznila jejich chuť. Jsou výtečné jak samotné, můžeme je však použít i v kari směsích, smažené rýži a různých sladkostech. Rozmixováním získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty a podobně. Z pražených kešu oříšků můžeme vyrábět i lahodné kešu "mléko".
Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas).
Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky, kterou je ideální zjemnit parmezánem. Když k tomu zakousnete ciabattu, báječná večeře s přáteli může začít.
Jemné, vláčné, lehoučké a jak jsme se všichni při jejich míchání a ochutnávání shodli, strašně dobré. Máme vždycky velkou radost, když se nám podaří vyvinout směs pro celiaky, kterou si hojně kupují i neceliaci, právě díky výborné chuti. Lívanečky jsou připravené z našich bezlepkových bio mouk (čirokové, pohankové, kukuřičné). Důležitou ingrediencí jsou také bezlepkové ovesné vločky, které jsou výborným zdrojem vlákniny a betaglukanů. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu, necháte 5 minut odstát a za 15 minut máte nasmaženo cca 18 lívanečků. Naše tipy na přípravu: Lívance můžete připravit na sladko i na slano. Stejně jako u našich ječných lívanců doplňte ovoce, sirup, džem, jogurt, tvaroh, skořici nebo třeba chutney i smetanový sýr. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Jemně mletá pasta z čerstvých banánů, celých kakaových bobů a mandlí. Sladké mlsání bez přidaného cukru a konzervantů. Dodá vám energii a můžete mlsat bez výčitek.
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v biokvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje.
Neobejde se bez něj čočka na kyselo, rajská omáčka ani účes nejednoho římského potentáta. Je symbolem vítězství a slávy. Ne nadarmo nosil věnec z vavřínu na hlavě také římský císař Ceasar. V průběhu let se pak bobkový list prosadil i jako koření. Má nasládlou chuť a balzamickou vůni podobnou muškátům. Jeho chuť nejlépe ladí s jehněčím, hovězím masem či zvěřinou. Vychutnáte si ho ale i v polévkách, omáčkách a zeleninových ragů. Lístky bobkového listu můžete nasekat nebo povařit v celku. Před podáváním je vhodné je však vyjmout. Nebo je můžete do jídla vložit v pytlíčku z přírodního materiálu, kam můžete přidat další větší kousky koření, jako je například skořice, nové koření nebo jalovec, a ten na závěr jednoduše vyndáte. Bobkový list patří také mezi jednu z bylinek, které se používají do takzvaného bouquet garni, což je svazeček bylinek, jež se vaří po celou dobu s pokrmem a jídlu dodává nezapomenutelnou bylinkovou chuť a vůni.
Tymián - "vůně Kréty" U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomíná anýz, mátu a kafr a dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť.
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě. Se zázvorem je možné připravit ideální čaje pro zimní období, které jsou s medem a kapkou citronu vynikající. TIP: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak zázvor ztrácí svou vůni. Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu. 55 Kč
Toto špičkové müsli obsahuje evropské vločky, slazené je pouze rozinkami sultánkami a všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Tato brusnice klikva aneb lidově kanadské brusinky není na rozdíl od konvenčních brusinek sířena a je slazen pouze čistou jablečnou šťávou. Má příjemnou, sladkou a lehce nakyslou chuť. Kanadské brusinky se používají v kuchyni po staletí. Přidáváme je do kaší, müsli směsí, jogurtů a sladkých těst (štoly, vánočky...). Dají se mlsat i samotné nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků. Skvěle se hodí k divočině a drůbeži, kdy je přidáváme buď do omáčky nebo posypeme maso na talíři. HMOTNOST: 400 g ZEMĚ PŮVODU: Kanada
Je možné je využít i do domácích müsli směsí, ke snídani. Jsou vynikající s mlékem, rostlinným nápojem či jogurtem.
Zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí a vody, má výraznou chuť.
Kuskus se sušenými rajčaty - bleskový oběd do hrnku, do misky na zalití, když spěcháte, když máte chuť, když se chcete najíst s kamarádem. Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami. Chuť vyzrálých rajčat nás okouzlila a inspirovala k vytvoření této směsi. Rychlá a jednoduchá příprava: Zalijte vroucí vodou,zakapte olivovým olejem, nechte 5 minut odstát a načechrejte vidličkou. Naše tipy na přípravu: Kuskus můžete doplnit sýrem, třeba balkánským, fetou, parmazánem apod. Kuskus je výborný s restovanou zeleninou nebo třeba s kuřecím masem. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Směs na lívance, která má skvělé složení – obsahuje celozrnnou ječnou mouku, ovesné vločky, je bez cukru, oslazena syrovátkou. Příprava je velmi snadná - směs se pouze smíchá s vodou a lívanečky se smaží na oleji.
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami. Garance bezlepkovosti (obsah lepku do 20mg/kg).
Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba, housek, baget, rohlíků nebo třeba i pizzy.
Zapékané müsli se strouhaným kokosem a kokosovými plátky. Slazené pouze medem, sirupem z agáve a rozinkami, bez přídavku cukru. Chuť je zvýrazněna zapečením, díky kterému müsli získá i příjemnou křupavost. Lze konzumovat s mléky různého druhu či s jogurtem, výborné je však samotné jako rychlá svačina.
Tyto ovesné vločky byly vyrobeny napařením a válcováním bezlepkového bio ovsa a jsou vhodné i pro bezlepkáře bez reakce na avenin (bílkovinu ovsa). Více o problematice ovsa a lepku naleznete zde. Jedná se o velké vločky, které jsou vhodné zejména k přípravě ovesné kaše a do müsli směsí. Pokud je chceme použít bez vaření, můžeme je namočit předem, aby lépe nasákly tekutinu a změkly.
Vzácnější druh ořechů s chutí podobnou vlašským ořechům, jsou ale jemnější a lehce máslové. Využít je můžete podobně jako ořechy vlašské. Nejvíce vyniknou v kombinaci s ovocem, sýry a v zeleninových salátech.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.
Salátové koření - „kombinace z 12 neodolatelných bylin“. Kdo věří, že k dochucení salátu není nic než ocet, olej, sůl a pepř, ten se mýlí. Salátové koření dochutí každý dressing a salát promění v chuťový zážitek. Salátové koření se ovšem nehodí pouze k syrovému salátu, ale také těstovinovému salátu a pomazánkám.
Pražené solené arašídy obalené ve směsi aromatických uzených chilli papriček Chipotle, Bird's Eye a BBQ koření se stanou vaší novou závislostí. Výborně chutnají v kombinaci s pivem a dobrým jídlem, doma u televize i ve skvělé společnosti, kde si je díky mírné pálivosti může vychutnat opravdu každý.
Tato rostlina obzvláště oblíbená na ryby, kuřecí maso, mořské plody, polévky a zeleninu.