
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní. Jam s celými jahodami, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do jogurtů.
Směs koření, díky které si tuto horkou kavárenskou novinku hravě připravíte i doma.
Nakládané okurky od Živiny jsou naložené v tradičním sladkokyselém nálevu, ale bez umělých sladidel. Ručně jsme do každé 500 g skleničky naskládali zeleninu jako je mrkev, cibule, česnek a křen, zasypali hořčičným semínkem a zalili našim octovým lákem. Okurky od brněnské farmy jsme v Přerově naložili do 2 dnů od sklizně a uchovali tak maximum živin na pozdější období. Nakládačky ozdobí každý talíř a chutí vás vrátí do dětských let. Blahodárný lák nevylévejte.
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-)
Černá rýže dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží.
Tohle velké srdce bije jedině pro hořkou čokoládu. A mandle.
Autentické Balijské kari z čerstvých surovin, které vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Má jemnější a lehce oříškovou chuť, která vás ihned přenese do indonéské restaurace. Z jedné sklenice uvaříte snadno a rychle 6-10 porcí.
1 porce Křehký plátek hovězího masa s jemnou smetanovou omáčkou s příchutí křenu.
Autentické Indonéské rendang kari z čerstvých surovin, které vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Restovalo se pomalinku několik hodin, aby bylo krásně jemné. Z jedné sklenice připravíte snadno a rychle 6-10 porcí rendangu. Rendang je slavnostní pokrm indonéské kuchyně. Skládá se z hovězího masa, které se nakrájí na kostky, a dusí se s kokosovým mlékem a touto kari pastou. Přípravou se trochu podobá českému guláši nebo třeba francouzskému Beef Bourguignon. Maso můžete jednoduše nahradit jakýmkoliv rostlinným proteinem.
Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťově vynikající sirup, vyrobený z jahodové šťávy a jahodové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval zdraví prospěšné látky.
Kitl Syrob Černý rybíz obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Na 100 ml sirupu je použito 104 ml ovocné šťávy a dužniny. Černorybízový sirup Kitl je vhodný pro přípravu domácích osvěžujících limonád a koktejlů. Výborný je i na horké nápoje a dochucení dezertů. Plody černého rybízu (Ribes nigrum L.) obsahují velké množství přírodních rostlinných antioxidantů a také vitamínu C. Právě pro jeho vysoký obsah byl během druhé světové války ve Velké Británii zdarma rozdáván černorybízový sirup dětem mladším dvou let. Čerstvé plody mohou být užívány syrové, ale slouží i k výrobě celé řady sladkých nebo kyselých nápojů a jídel.
Vynikající hustý sirup vyrobený z grapefruitové šťávy a grapefruitové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky, 100ml sirupu vyrobeno ze 104ml grepové šťávy a dužniny. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodu, s kardamonem a ozdobený plátkem citrónu lze vychutnat jako horký nápoj. S kvalitním ginem, ledovou tříští a sodou z něj připravíte lahodný grepový cocktail.
Vynikající hustý sirup z čerstvých lístků máty kadeřavé, pěstované v kvalitě BIO. Díky svému složení a šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijte jej horkou vodou, přidejte kapku medu a máte chutný horký nápoj.
Pomerančový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.
Oslaďte si život špetkou soli. Jemná mléčná čokoláda provoněná vanilkou. Žádnými aromaty nebo esencemi. Ale zrníčky pravé vanilky. K tomu přidejte špetku himalájské soli a dostanete tabulku, která voní, pomalu se rozplývá na jazyku a propojuje na něm všechny chutě.
Čokoládová tabulka, co vám pohlídá formu – 31,1 % bílkovin.
Maliny a ostružiny prošly mrazem, aby se k ní dostaly. To vy rozhodně nemusíte.
Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně použitelný do krémů, pudinků, keksů, koláčů, čokolády i zmrzliny. Výborné vanilkové rohlíčky a voňavé cukroví si už bez něj nedovedeme představit.
Vynikající hustý sirup vyrobený z čerstvě vylisované šťávy z kořene zázvoru v BIO kvalitě. Díky svému složení a šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijete-li jej horkou vodou a ozdobíte plátkem pomeranče a kouskem skořice, získáte chutný horký nápoj.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med luční ( z lučních květů) s benefitem květu jasmínu.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med lesní ( směs květových medů nebo medů smíšených nebo medů květových a medovicových) s benefitem květu levandule.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med lesní ( směs květových medů nebo medů smíšených nebo medů květových a medovicových) s benefitem květu mateřídoušky.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med luční ( z lučních květů) s benefitem květu lípy.
Autentická Teriyaki omáčka z čerstvých surovin, která vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Nenapodobitelná japonská omáčka, která je poměrně sladká i slaná zároveň. Poslouží k marinování masa a ryb.
Naše odpověď na mléčnou čokoládu! Ty nejkvalitnější kakaové boby a krémová chuť kokosu se snoubí v nevšední smetanový zážitek. Poznejte sílu naší výběrové čokolády ve spojení s jemností kokosu. Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno
Ajala čokoládu vyrábí z výběrových kakaových bobů nejvyšší kvality. Poznejte nezaměnitelnou chuť pravé čokolády s chilli. Je to zážitek pro všechny smysly.