
Hořká čokoláda s intensivní chutí pro skutečné milovníky kakaa. Je vyrobena z prvotřídního kakaa, slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
2 porce Tradiční vydatná krkonošská polévka z bezlepkového kvásku a lesních hub, která vás myšlenkami dostane do Krakonošova revíru.
Perfektní výrobek. Kuskus je ochucený, není potřeba nic dodávat. Výborný jako rychlovka k večeři nebo ke svačině.
Lískové oříšky jako jediné ořechy pocházejí původně z Evropy a obsahují kvalitní oleje, vitaminy řady B a významné množství vitaminu E (100g obsahuje více než dvojnásobek doporučené denní dávky). Odrůda Levantin se vyznačuje plnou výraznou chutí a vůní a velikostí jader. Pěstování i sklizeň na ekofarmách probíhá šetrným způsobem dle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná v polovině srpna, kdy se zralé ořechy setřesou ze stromů a ručně sesbírají. Oříšky se nechají přirozeně vysušit. Těsně před exportem se vnější skořápka opatrně rozlouskne tak, aby nedošlo k poškození jádra. Tímto způsobem se oříšky uchovají tak čerstvé, jak to jen jde. Díky pečlivému třídění se k zákazníkovi dostanou pouze zdravá kvalitní jádra s minimálním množstvím špatných oříšků. Tyto lískové oříšky doporučujeme pro vaření a pečení, ale i přímé mlsání nebo do oříškových směsí. Šetrným upražením nasucho (na plechu v troubě při 170°C cca 15 min až začnou vonět) zvýrazníme chuť a vůni lískových oříšků, které chceme použít v desertech, bábovkách, cukroví a podobně. Tyto oříšky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Jemně navinulá pasírovaná zavařenina z výborných českých ostružin. Výborná nejen na lívance, ale i na vánoční cukroví.
Rýži Arborio si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Rýže Arborio je po uvaření křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta. Výtečně vám bude chutnat houbové, ale i dýňové, cuketové či brokolicové rissotto. Nezapomeňte na pravý parmazán a bílé víno.
Ručně vyráběná hořká čokoláda s obsahem kakaové sušiny minimálně 64%. Váha 85g.
Trinidad Scorpion Moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost. Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Pravá vanilka propůjčuje lahůdkám něco smyslného. Smetanově sladké aroma s tóny lékořice se v západní kuchyni používá téměř výhradně na mléčné pokrmy. Ti, kteří mléko příliš nemusí, mohou rozřezaný vanilkový lusk položit také na nakrájené ovoce a to pak s troškou másla upéct v troubě. Použití vanilky na slaná nebo ostrá jídla je v našich zeměpisných šířkách téměř nepředstavitelné. Ale přesto bychom doporučovali to vyzkoušet: silné aroma se výborně hodí do mexických fazolových pokrmů, ke kuřeti a mušlím. Přátelům experimentování doporučujeme použít trošku vanilky také do zeleného curry. Obsah: 4g Tip: Vyškrabanou vanilku dejte do sklenice s cukrem, který jemné vanilkové aroma natáhne a poté sám osladí dezerty. Skladovat v suchu a chladu.
6 různých druhů čajů bio, 20 nálevových sáčků
Pro všechny milovníky ovocné chuti jsme dali dohromady pestrou sbírku našich ovocných biočajů. Ať už jemné, či intenzivní, tato pestrá směsice potěší každého, kdo ocení...
Balení obsahuje tyto druhy čajů: Osvěžení, Narozeninový čaj, Lesní plody, Zázvor citron, Rooibos vanilka, Hild. Klášterní síla, Dobré ráno, ovocný sen, Štěstí, Hild. Relaxační čaj, Sluneční pozdrav, Anděl strážný, Ginkgo koncentrace, Hild. Energie, Rooibos pomeranč, Dobrá nálada bylinný čaj, Dobrá nálada ovocný čaj, Zázvor slunce, Rooibos kouzelný nápoj, Rakytníkový požitek.
Jak se říká: každá bylinka má čarovnou moc! Moudrost a síla jsou staré jako lidstvo samo. Proto vám SONNENTOR představuje nové bylinné čaje pro potěšení duše i těla. Vše zase dobré! - je ochutnávková sada, která obsahuje všech sedm druhů čajů z řady ,,ZASE DOBŘE!,, v praktickém balení.
Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.
Jsme včelí farma Zdravý věk s chovem včelstev ve vodárenském pásmu nad řekou Úhlavou, vlastní produkcí medu a ostatních včelích produktů. Podle vlastní receptury vaříme domácí džemy, kde využíváme mimo jiné i med od vlastních včelstev. Ovoce nakupujeme dle přísných kritérií, od dodavatelů požadujeme certifikaci na bezpečnost a jakoukoli nezávadnost ovoce, které pak používáme do džemů. Před vlastním použitím ovoce osobně kontrolujeme, aby byla vyloučena možnost, že by se do džemu dostalo nahnilé nebo jinak poškozené ovoce. Po vlastním uvaření džemu poté osobně kontrolujeme správné uzavření sklenic, přičemž sklenice s novým džemem necháváme u nás pod stálou kontrolou minimálně týden, než jsou uvolněny do oběhu. Tím kontrolujeme jednak pevnost uzavření a jednak konzistenci (želírování) džemu. Z každého varu je odebrán vzorek a podoben smyslové kontrole (degustace chuti, vůně, kontrola barvy, konzistence džemu apod.). Naše motto je : "nenabízíme nic, co bychom si sami nekoupili a nespotřebovali". A protože pracujeme se "sladkým", které se ne vždy těší dobré pověsti, přičemž my se snažíme jen o zdravé sladké produkty v co nejvíce přirozené formě a s co nejméně komponenty (naše džemy obsahují vždy jen 3 složky : ovoce, sladidlo - med, cukr nebo stévie, a želírující látku - citrusová pektin; nic víc), náš slogan zní : "I sladké může být zdravé!".
Popis: Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
Okurky pro nás vypěstovali bratři Halačkovi z Míšovic. Do 2 dnů po natrhání jsme u nás v Kamenici okurky zavařili, aby byly připravené, až na ně dostanete chuť.
Arašídový krém s čokoládou
Prášek z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper
Jsme včelí farma Zdravý věk s chovem včelstev ve vodárenském pásmu nad řekou Úhlavou, vlastní produkcí medu a ostatních včelích produktů. Podle vlastní receptury vaříme domácí džemy, kde využíváme mimo jiné i med od vlastních včelstev. Ovoce nakupujeme dle přísných kritérií, od dodavatelů požadujeme certifikaci na bezpečnost a jakoukoli nezávadnost ovoce, které pak používáme do džemů. Před vlastním použitím ovoce osobně kontrolujeme, aby byla vyloučena možnost, že by se do džemu dostalo nahnilé nebo jinak poškozené ovoce. Po vlastním uvaření džemu poté osobně kontrolujeme správné uzavření sklenic, přičemž sklenice s novým džemem necháváme u nás pod stálou kontrolou minimálně týden, než jsou uvolněny do oběhu. Tím kontrolujeme jednak pevnost uzavření a jednak konzistenci (želírování) džemu. Z každého varu je odebrán vzorek a podoben smyslové kontrole (degustace chuti, vůně, kontrola barvy, konzistence džemu apod.). Naše motto je : "nenabízíme nic, co bychom si sami nekoupili a nespotřebovali". A protože pracujeme se "sladkým", které se ne vždy těší dobré pověsti, přičemž my se snažíme jen o zdravé sladké produkty v co nejvíce přirozené formě a s co nejméně komponenty (naše džemy obsahují vždy jen 3 složky : ovoce, sladidlo - med, cukr nebo stévie, a želírující látku - citrusová pektin; nic víc), náš slogan zní : "I sladké může být zdravé!".
Heřmánek pravý napomáhá při zpracování tuků v těle a zažívání, dodává pozitivní náladu a uvolnění, posiluje imunitu.
Citrónový sirup potěší každého milovníka sirupů Kitl. Kitl je česká značka pocházející z Jablonce nad Nisou, která již od roku 2005 stojí za výrobou jedinečných hustých sirupů. Tyto sirupy obsahují vysoký podíl ovocných složek, díky kterým jsou vhodné pro přípravu osvěžujících domácích limonád, koktejlů a horkých nápojů. Na 100 ml sirupu je použito minimálně stejné množství šťávy a dužniny z ovoce. Sirupy Kitl se vyrábí za studena pro zachování těch nejlepších látek.
Návod k přípravě: Mandle se dají opéci i upražit. Syrové mandle doporučujeme před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Usnadníte si jejich oloupání. Po namočení a bez slupky jsou pak mandle mnohem lépe stravitelné a mnohem chutnější. Chutnají téměř jako čerstvé.
Sonnentor Citronový pepř bio je kořenící přípravek.
Tradiční hruškové powidlí z vyzrálých hrušek z Ploskovic v Českém středohoří. Pomalu vařené - déle než den, přirozeně sladké, výtečné na lívancích a vdolcích, v buchtách nebo i v jogurtu.
Řepkový "panenský" olej, šetrně lisovaný za studena. Olej byl vyroben z řepky vypěstované na Českomoravské vrchovině.
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů. Výsledkem je hustě pastovitá sytě červená zavařenina ze zralých, ručně trhaných šípků. Využíváme nejen na omáčky k masu, ale po starém způsobu i na slepování vánočního cukroví.
Upečte si buchty, koláče nebo šátečky s našimi povidly ze zralých sladkých švestek. Na 1 kg povidel používáme přibližně 2 kg vyloupaných švestek. Naše povidla vaříme tradičním pomalým způsobem a nejsou přislazována ani dochucována - to necháme na vás.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.