
Parmigiano-Reggiano EXTRA vyzrálý je král všech sýrů. Sýr s výraznou, ale vyváženou chutí, intenzivní vůní a drobivou texturou, který potěší i ty nejnáročnější zákazníky. Kvalitní mléko a dlouhá doba zrání z něj dělají výjimečný sýr. Pochází z Itálie, kde zraje 30 měsíců.
Certifikovaný BIO výrobek pocházející z ekologického zemědělství. Pomazánkový kozí sýr je vyroben dle vlastní receptury. Surovinou je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality vyprodukované na naší ekologické farmě. Sýr je vhodný k denní konzumaci. Je snadno roztíratelný.
Matylda BIO sýrové tyčky jsou vyrobeny z čerstvého mléka výhradně od českých ekologických farmářů. Navíc jako jediný sýr tohoto typu se sníženám obsahem soli na max. 1,5 % a vysokým obsahem vápníku.
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky kravského mléka. Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění, je bílý, lehce nasládlý a obsahuje zhruba 13 % tuku. Je velmi lahodný a jemný.
váha 100g složení: Tvaroh Jedlá sůl 4.2 % Regulátor kyselosti E500 - Uhličitany sodné E170 - Uhličitany vápenaté Mlékařské kultury
Tvargle na menší kousky s kořením - pálivá paprika. Tvargle kousky s jemnou pikantní chutí.
Tvargle: český zrající sýr pod mazem. Vyrábíme z ryze českého tvarohu. Kousky tvarglí s kmínem, baleno v plastové krabiččce, gramáž: 150 g
Bio čerstvý sýr typu "cottage" s obsahem 20% tuku v sušině.
Jemná, krémovitá zakysaná smetana, receptura původem z Francie.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Burrata je měkký tažený sýr ve tvaru měšce naplněného kousky mozzarelly a smetany. Mozzarella je vytvarována nejdříve do plochého tvaru, který se plní trhanou mozzarellou a smetanou. Po naplnění se uzavře a vzniká měšec. Tím se z mozzarelly stává Burrata - sýr plný překvapení.
Halloumi je polotvrdý sýr, u nás převážně známý jako dovozové zboží z Kypru či Řecka. Na rozdíl od těchto zahraničních receptur, které obvykle kombinují kravské/kozí/ovčí mléko do jednoho produktu, je Halloumi z Farmy Bláto vyrobeno pouze z kravského mléka. Barvou a konzistencí připomíná mozzarellu nebo jadel, má lehce slanou chuť. Kombinovatelný je sýr Halloumi i s masem, například jako proklad do špízu. Cena je uvedena za balení cca 0,21kg
Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Polotvrdý sýr vyráběný lisováním bez zrání. Sušený česnek v jemném sýru.
Polotvrdý pařený nezrající sýr bílé barvy, jemné lehce nakyslé chuti
Kyperský grilovací sýr, výborný na gril nebo na pánev.