
Složení: mouka pšeničná chlebová, sádlo škvařené, droždí, sůl jemná, sůl hrubá bavorská, rozmarín, česnek sušený, voda
Žito jako obilovina je velmi cennou potravinou, z hlediska vlivu na lidský organismus mnohem příznivější složení, než ostatní obiloviny. Má, mimo jiné vysoký obsah vlákniny, čímž příznivě působí na trávení. Celozrnný Brick chléb navíc obsahuje i slunečnicové semínka, které jsou zodpovědné za produkci červených krvinek, podporují krevný oběh a snižují riziko výskytu srdečně-cévních onemocnění. Žito rovněž obsahuje lepek, sice v mnohem menší míře, než právě pšenice, ale přesto není celozrnný žitný chléb vhodný pro bezlepkovou dietu.
Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
-chutná a voní po kvalitní pšenici, vejcích, švestkách a máku Charakteristika: jemné pečivo bohatě plněno, vespod makovou náplní, navrch švestkami maková náplň z vysoce jakostního máku stabilizovaného bez užití chemie a povidel bohatě plněn je i okraj koláče vláčná konzistence
Chuť: chutná a voní po kvalitní pšenici, vejcích, tvarohu s pudinkem a švestkách
Chutná a voní po kvalitní pšenici, vejcích, tvarohu s pudinkem a borůvkách