Vyrábí se z čerstvé zeleniny, která díky přírodní fermentaci získává svou unikátní chuť a vůni. Probiotické bakterie vznikající během kvašení v kimči mají blahodárný vliv na zažívání a jejich účinek se zvyšuje s příjmem vlákniny obsažené v zelenině. Kromě vitamínů řady B, které tyto bakterie produkují, je kimči také významným zdrojem vitamínů A a C a minerálů. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádný tuk, se kimči řadí mezi nízkokalorické pokrmy. Díky všem těmto kvalitám kimči patří mezi nejzdravější potraviny světa a stává se vyhledávanou pochoutkou. Existují desítky druhů kimči, ale nejrozšířenejší je kimči z pekingského zelí (u nás lidově nazývaného "čínské zelí"), které se konzumuje jako salát nebo příloha k jídlům. Využívá se i jako surovina pro teplou kuchyni.
SLOŽENÍ: pekingské zelí, ředkev, chilli paprika, česnek, cibule, zázvor, rýžová mouka, rybí omáčka, jarní cibulka, mořská sůl
Doporučujeme