Jablko obsahuje vlákninu, jež je obsažena hlavně ve slupce. Proto nám naše babičky a maminky říkávali, že to je z celého jablka to nejzdravější a že je opravdová škoda ji vyhazovat. Pozitivem je, že jejich konzumace není nijak omezena, ale držte se pravidla „všeho s mírou". Nadměrná konzumace může spíše uškodit než pomoci. Každopádně není třeba se obávat, že po jablkách ztloustnete, i když se zdají velmi sladká. Mají nízký obsah cukru a málo kalorií. Ne nadarmo je to ovoce, které můžou do svého jídelníčku zahrnout i diabetici. Každé jablko obsahuje až 85 % vody!
Jablka nám dávají mnohem a mnohem víc. Obsahují vitamín C a látky pro tělo nezbytné (železo, měď, zinek, křemík, vápník, hořčík a draslík). Draslík pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle, působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.
Jsou také zdrojem antioxidantů, které nás chrání před volnými radikály.
Váženo